Tot mai mulți ucraineni vin în România. Peste 8.600 de refugiați au intrat în țară

Tot mai mulți ucraineni vin în România. Peste 8.600 de refugiați au intrat în țară
Foto: Facebook/Poliția de Frontieră.

Conform datelor trimise de reprezentanții Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, peste  8.600 de cetăţeni ucraineni au intrat miercuri, 30 martie, în România, numărul fiind în creştere cu 4,7% faţă de ziua precedentă.

8.650 de ucraineni au intrat în România

Astfel, în 24 de ore, prin punctele de frontieră au intrat în România 59.829 de persoane, dintre care 8.650 de cetăţeni ucraineni (în creştere cu 4,7% faţă de ziua precedentă), notează Agerpres.

Potrivit sursei citate, pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 4.883 de cetăţeni ucraineni (în creştere cu 7,9%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 1.993 de cetăţeni ucraineni (creştere cu 2,1%).

De la declanşarea acestei crize, până la data de 30 martie, ora 24,00, la nivel naţional, au intrat în România 587.478 cetăţeni ucraineni.

În prezent, controlul la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale şi comunitare, arterele de control fiind acoperite cu poliţişti de frontieră români până la capacitate maximă.

Supraveghere sporită

Măsuri similare de întărirea controlului şi supraveghere sporită au fost dispuse şi la frontiera terestră, fiind suplimentate echipajele care derulează misiuni în zonele de responsabilitate.

„Se acţionează în sistem integrat cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, în vederea unui schimb operativ de date şi informaţii, precum şi de adoptare în comun a măsurilor necesare pentru gestionarea cazurilor apărute”, spun reprezentanții Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, citați de Agerpres.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:11 - Accident cu patru mașini pe cel mai aglomerat bulevard din București: Circulația rutieră se desfășoară pe o singură bandă
22:03 - O firmă din China scoate la vânzare bilete pentru o expediție în spațiu. Care este prețul pe care trebuie să îl plătească o persoană
22:02 - România face teste pentru producția proprie de stridii în Marea Neagră. Experimentul este desfășurat cu un specialist din Italia
22:02 - Ludovic Orban: Cine votează cu Simion la prezidențiale, de fapt, votează cu Ciolacu (VIDEO)
21:59 - Ludovic Orban, despre AUR: „Ăla nu este partid, ăla este, practic, o încropeală politică în care nu contează decât un singur om, care este antidemocrație, iar acel om n-are niciun istoric, n-a făcut nimic la viața lui” (VIDEO)
21:48 - Ludovic Orban, după ce liderul PNL i-a cerut lui Lasconi să se retragă: “Ciucă trebuie să țină ciocu’ mic. Și eu îi spun nea Ciucă, retrage-te pentru că te chinui degeaba. Distrugi și mai tare imaginea liberalismului” (VIDEO)
21:36 - Elon Musk pregătește mașini electrice mai ieftine pentru anul viitor
21:34 - Orban: Nu vi se pare ciudat că în afară de Ciolacu sunt atâția iepuri printre candidați? Geoană, fost PSD-ist, Cristi Diaconescu, fost PSD-ist, Ana Birchall, fostă PSD-istă, Ciucă, cel mai mare iepure, și iepurele adevărat – Simion (VIDEO)
21:31 - Expunerea la lumină, pe timp de noapte, poate avea efecte grave asupra organismului. Ce boli putem dezvolta din cauza poluării luminoase
21:16 - Care e suma uriașă pe care ar fi plătit-o Laura Crișan pentru asasinarea tatălui său