Tot mai mulți tineri, însoțiți de părinți la interviurile de angajare. Ce îi sfătuiesc specialiștii în resurse umane

Tot mai mulți tineri, însoțiți de părinți la interviurile de angajare. Ce îi sfătuiesc specialiștii în resurse umane
Sursă foto: Freepik

Se întâmplă tot mai frecvent ca tinerii din Generația Z să vină însoțiți de un părinte sau de un alt membru al familiei la interviurile de angajare. Nesiguranța pe cunoștințele dobândite, cât și lipsa de experiență, îi fac pe tineri să simtă nevoia de sprijin. Însă, specialiștii atrag atenția asupra unor astfel de practici, susținând că îi dezavantajează pe tinerii care se află într-o cursă pentru ocuparea unui loc de muncă.

„În ultima perioadă au început să fie cazuri din ce în ce mai dese în care ne trezim la interviuri cu mai mult de un participant. Am avut diferite cazuri, fie copii cu părinți, fie soț și soție, dar devin din ce în ce mai frecvente”, a mărturisit Neferu Andreea, specialist HR, potrivit Antena 3.

Părinții nu doar că îi însoțesc pe tineri la interviurile de angajare, dar ajung să și răspundă în locul lor sau să fie cei care aplică pentru job.

„Mi s-a întâmplat şi în cadrul interviurilor telefonice, părinţii să şoptească întrebări sau răspunsuri sau să îi citească candidatului de pe internet”, a spus Bianca, specialist HR.

Sfatul specialiștilor

Chiar dacă intențiile lor sunt bune și scopul lor este de a-și ajuta copilul să obțină jobul pe care și-l dorește, specialiștii le recomandă părinților să îi lase pe tineri să aplice, să se prezinte și să răspundă singuri interviurilor de angajare.

„Cel mai bine ar fi ca la un interviu să ne prezentăm singuri, chiar dacă am fost însoțiți până acolo, până în fața clădirii. Apariția ne-o facem singuri, așa va trebui în continuare, când ocupăm un nou loc de muncă”, a declarat Oana Botolon, consultant resurse umane.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
11:36 - Marcel Ciolacu: Experții Comisiei au fost de acord că România are nevoie de șapte ani de investiții masive în economie. Există și un acord asupra ideii că dacă deficitul este mai mic decât investițiile suntem pe o traiectorie sănătoasă (VIDEO)
11:27 - TNF 2024: Companiile clasate pe primele 10 poziții oferă peste 1,3 milioane de locuri de muncă
11:17 - Nicușor Dan: Au fost rectificate cele 4 cărți funciare care atestă PMB calitatea de proprietar și administrator al întregii zone supraterane din Piața Unirii / 4 instituții s-au prefăcut că nu văd eroarea gravă din documente
11:11 - Bicarbonatul de sodiu, aliatul secret din baie. Reușește să îndepărteze mai multe feluri de murdărie
10:58 - Adrian Veștea: Ministerul Dezvoltării și-a îndeplinit toate jaloanele din cererea de plată numărul 3 / Vom intra într-o situație destul de critică. Soluționarea trebuie să se facă cât se poate de repede (VIDEO)
10:52 - Obiectele ciudate pe care românii le pun în sicriu. Cât costă cea mai ieftină înmormântare
10:38 - De ce s-au despărțit Mario Fresh și Alexia Eram? Dezvăluirile artistului: „Următoarea iubită va fi mai…”
10:25 - Mihai Tudose: Nu e vorba de un ping-pong, că la ping-pong trebuie să fie doi. Domnul Ciucă se joacă cu mingea la perete, dar să aibă grijă cum dă că îi vine mingea înapoi în cap (VIDEO)
10:17 - Kate Middleton a încălcat protocolul. Ce a făcut prințesa de Wales
10:05 - Ce regulă le-a impus Kate Middleton copiilor săi. Ce nu au voie să facă Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul Louis