Tot ce trebuie să știi despre pandemia de coronavirus. Efectele crizei COVID-19 și cele mai recente măsuri. LIVE UPDATE

Tot ce trebuie să știi despre pandemia de coronavirus. Efectele crizei COVID-19 și cele mai recente măsuri. LIVE UPDATE
sursa foto: pixabay.com

Peste 4,1 milioane de oameni din toată lumea au fost confirmați cu COVID-19, boala infecțioasă provocată de noul coronavirus, ce era raportat public în premieră, în finalul anului 2019, în Wuhan, orașul din China continentală cu o populație de circa 11 milioane de oameni. Dacă peste 280.000 de persoane depistate cu infecție cu SARS-CoV-2 au murit, mai bine de 1,45 de milioane s-au vindecat, astfel că numărul total de cazuri active se apropie de 2,4 milioane, potrivit datelor centralizate duminică de Worldometer.

Pandemia de coronavirus la nivel global. Peste 4,1 milioane de oameni confirmați cu infecție cu SARS-CoV-2

UPDATE, 9 mai, ora 18.30:Trei oficiali cheie în răspunsul dat deSUApandemiei deCOVID-19erau în autoizolare, sâmbătă, după ce au intrat în contact cu persoane testate pozitiv pentru coronavirus, anunță agențiile și purtătorii lor de cuvânt.

UPDATE, 9 mai, ora 18.30:În Europa, mulți oameni așteaptă cu nerăbdare relaxarea restricțiilor, iar pentru unii dintre ei – cum este și cazul românilor – acest lucru se va întâmpla chiar în săptămâna care vine. Cu toate acestea, există numeroase persoane cărora le va lipsi carantina, potrivitEuronews, care a realizat un material în care abordează această perioadă de stat în casă într-o manieră inedită.

UPDATE, 9 mai, ora 18.30:TeslaInc a dat în judecată autoritățilocale din California, sâmbătă, în condițiile în care producătorul de automobile electrice a întreprins demersuri pentru a relua activitatea în uzina de acolo, iarElon Musk, șeful executiv al companiei, a amenințat că va muta sediul central și viitoarele programe în Texas sau Nevada.

UPDATE, 9 mai, ora 17:Guvernul francez a extins starea de „urgență pentru sănătate” până la data de 10 iulie.Urgența sanitară a fost declarată pentru prima dată pe 22 martie și a fost menită să rămână în vigoare timp de două luni. Cu toate acestea, prelugirea nu modifică și data stabilită pentru reducerea măsurilor restrictive în Franța, începând cu11 mai.

UPDATE, 9 mai, ora 16:Prim-ministrul Italiei,Giuseppe Conte, a declarat că analizează relaxarea restricțiilor mai devreme decât a fost planificat inițial, în timp ce a cerut Uniunii Europene să se asigure că resursele dintr-un nou fond de recuperare sunt disponibile în a doua jumătate a anului pentru a ajuta economia devastată.

UPDATE, 9 mai, ora 15:Germaniacontinuă să înregistreze o creștere a număruluid e cazuri noi deCOVID-19după ce au fost luate mai multe măsuri de relaxare a restricțiilor impuse pentru combatrerea răspândirii noului coronavirus. Astfel, potrivit ultimului bilanț făcut public de către Institutul de Sănătate Publică Robert Koch rata de contaminare a crescut din nou la 1,1.

UPDATE, 9 mai, ora 14:Un sistem de alertă Covid-19 urmează să fie lansat de guvernul Marii Britanii pentru a urmări infectările cu noul coronavirus. Măsura ar urma să fie anunțată duminică de către premierul Boris Johnson. Sistemul va clasifica nivelul de amenințare de la coronavirus pe o scară de la unu la cinci și va fi ajustat în funcție de datele colectate Boris Johnson urmează să actualizeze măsurile valabile pentruMarea Britanieîn lupta pentru stoparea infectărilor cuCOVID-19.

UPDATE, 9 mai, ora 14:Autoritățile dinChinaau raportat 14 cazuri noi de COVID-19, sâmbătă, într-un record negativ după 28 aprilie, iar printre acestea se numără și primul de laWuhan– orașul în care era detectată în premieră boala infecțioasă provocată de infecția cu coronavius – în mai bine de o lună.

UPDATE, 9 mai, ora 14:Coreea de Suda raportat duminică 34 de cazuri noi de Covid-19, cea mai mare creștere zilnică raportată în ultimalună, numărul total de infecții ajungând la 10.874.Coreea de Suda primit numeroase laude pentru faptul că a acționat rapid pentru a stopa primele focare deCOVID-19și a fost considerată un exemplu de succes pentru strategia sa de izolare agresivă.

Efectele crizei COVID-19 în România și măsurile luate de autorități

UPDATE, 9 mai, ora 18.30:Marcel Ciolacu, președintele interimar alPSD, a postat un prim mesaj, duminică, pe Facebook, după ce a fost aproape de leșin într-o conferință de presă susținută la sediul partidului, ajungând astfel la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila” din Capitală pentru mai multe investigații.

UPDATE, 9 mai, ora 18.30:Examenele de semestru, de an, de finalizare a studiilor şi de admitere trebuie susţinute preponderent online, a declarat sâmbătă, preşedintele Consiliului Naţional al Rectorilor, Sorin Cîmpeanu.

UPDATE, 9 mai, ora 18.30:Patriarhul Daniel a vorbit în timpul predicii rostite la slujba de duminică despre posibilitatea ca în scurt timp credincioşii să participe la serviciile religioase, chiar dacă în prima fază acest lucru nu se va desfășura în biserici.

UPDATE, 9 mai, ora 17:România se află în continuare în rândul statelor care se confruntă cu un risc maxim al pandemiei deCOVID-19, cu o medie a cazurilor noi de infectări cuprinsă între 300 și 350,potrivit datelorfurnizate de grupul internațional EndCoronavirus, care adună peste 4.000 de voluntari epidemiologi, clinicieni, statisticieni, activişti civici.

UPDATE, 9 mai, ora 16:Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila” din Capitală a oferit o primă poziție oficială cu privire la starea luiMarcel Ciolacu, în condițiile în care președintele interimar alPSDs-a prezentat la unitatea medicală, duminică, pentru un „episod lipotimic”, cunoscut în termeni populari drept „leșin”. Reprezentanții SUUMC au precizat că demnitarului i-au fost recoltate probe pentru COVID-19. Astfel, spun ei, dacă rezultatul testului rapid a fost negativ, testul PCR este în lucru.

UPDATE, 9 mai, ora 15:Marcel Ciolacu, liderul interimar alPSD, se simte bine și va fi externat din Spitalul Militar „Carol Davila” din Capitală. Pe pacursul investigațiilor medicale, președintele Camerei Deputaților a fost testat și pentru COVID-19, dar mai are de așteptat până va primi rezultatul.

UPDATE, 9 mai, ora 14:Așa cum, în trecut, românii au găsit împreună calea spre idealurile lor de libertate, independență și unitate, stă în puterea noastră, a tuturor, să depășim situația generată de pandemie și să ne urmăm destinul european, a fostmesajulpremieruluiLudovic Orban, cu ocazia zilei de 10 mai, când România aniversează Ziua Independenței naționale și Ziua Regalității, evocând câteva momente cheie în reapropierea țării de marea familie europeană și în consolidarea statului român modern.

UPDATE, 9 mai, ora 14:Marcel Ciolacu, președintele interimar alPSD, a prezentat programul „Repornim România”, prin care principala formațiune din opoziție propune o serie de măsuri pentru depășirea impasului provocat de criza COVID-19. Setul de inițiative este structurat după patru priorități economice, în speță protejarea puterii de cumpărare, repornirea economiei, menținerea locurilor de muncă și stimuli.

UPDATE, 9 mai, ora 14:Florin Cîțu, ministrul Finanțelor Publice, a criticat virulent PSD, duminică, și susține că PNL „guvernează foarte bine”. El le-a transmis social-democraților să facă „ceva util pentru România”, în loc să dea cu „pietre” și să spargă „geamurile statului român, vulnerabilizându-l”.

UPDATE, 9 mai, ora 14:Unul dintre cele mai mari focare de infecție cuCOVID-19, din ultimele zile, a fost depistat în județul Neamț, la Centrul pentru recuperarea şi reabilitarea persoanelor cu handicap (CRRPH) Păstrăveni. Nu mai puțin de 167 de persoane au fost testate până acum pozitiv cuCOVID-19, potrivit DSP Neamț.

UPDATE, 9 mai, ora 14:Numărul persoanelor infectate cuCOVID-19pe teritoriul României a ajuns la15.362, potrivit datelor transmiste de Grupul de Comunicare Strategică. De asemenea, dintre persoanele confirmate pozitiv, 7.051 au fost declarate vindecate și externate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`