Top opt alimente care au efect anti-îmbătrânire. Pe multe dintre ele le consumăm des

Top opt alimente care au efect anti-îmbătrânire. Pe multe dintre ele le consumăm des
Sursa foto: Shutterstock

Îmbătrânirea pielii este cauzată în mare parte de alimentație, de aceea nutriționiștii ne recomandă să avem mare grijă la dietă. Un stil alimentar bazat pe antioxidanți, grăsimi sănătoase, apă, vitamine și alți micronutrienți, va face ca pielea să arate excelent.

Care sunt alimentele anti-îmbătrânire

Alimentele bogate în vitamine și minerale ar putea ajuta la procesul de îmbătrânire al pielii. Alimentele anti-îmbătrânire conțin diverse vitamine, acid elagic și amplificatori naturali de colagen, potrivit g4food.ro. 

Colagenul se găsește în stratul mijlociu al pielii, ceea ce ajută la menținerea elasticității pielii. Pe măsură ce înaităm în vârstă, colagenul se epuizează, dar consumul de alimente bune ajută pielea să continue să strălucească în mod natural.

Avocado previne uscarea pielii

Avocado este bogat în grăsimi mononesaturate și polinesaturate care vă pot hrăni pielea și pot preveni uscarea. Acesta conține luteină și zeaxantină, care ajută la pielii de daunele produse de radiațiile solare. De asemenea, avocado conține și  vitaminele A, B, C, E și K.

Brocolli este o sursă excelentă de colagen

Broccoli are proprietăți antiinflamatorii și anti-îmbătrânire. Este bogat în vitaminele C și K, ambele cu efect antioxidant și antirid. Vitamina C este esențială pentru a sintetiza colagenul, care este sistemul de susținere al pielii.

Nucile sunt bogate în vitamina E

Nucile sunt pline cu diverși nutrienți, cum ar fi proteine, vitamina E, uleiuri esențiale, minerale și antioxidanți. Vitamina E ajută la întărirea pielii și îi oferă o strălucire naturală.

De asemenea, nucile au cel mai mare conținut de antioxidanți și sunt bogate în grăsimi omega-3 și pot ajuta la îmbunătățirea sănătății digestive.

Ciocolata neagră este o sursă de antioxidanți

Consumul de ciocolată neagră poate contribui la prevenirea îmbătrânirii pielii. Conține flavanoli de cacao, care sunt antioxidanți puternici ce protejează pielea de soare. De asemenea, ciocolata neagră protejează pielea prin îmbunătățirea fluxului sanguin, ceea ce ajută la hrănirea pielii și menținerea hidratării ei.

Cartofii dulci contribuie la refacerea colagenului

Cartofii dulci sunt foarte benefici pentru sănătatea pielii. Ei conțin multă vitamina A, care ajută la combaterea liniilor fine și ridurilor prin revitalizarea colagenului deteriorat.

Roșiile sunt bogate în licopen

Roșii și sucul de roșii sunt bogate în licopen, un carotenoid natural care protejează pielea împotriva razelor solare.

Peștele gras este o sursă naturală de Omega-3

Peștii grași precum somonul, macroul, tonul sunt plini de acizi grași Omega-3, care sunt esențiali pentru o piele strălucitoare. Aceste grăsimi sunt, de asemenea, cruciale pentru a-ți hidrata și pentru a reduce inflamația pielii.

Rodia contribuie la efectul anti-îmbătrânire

Rodia contribuie la menținerea pielii și îi conferă un aspect mai tânăr. Mai mult, aceasta ajută și la menținerea unui corp și a unei minți mai sănătoase.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`