Top 5 cele mai frumoase citate din Arsenie Boca

Top 5 cele mai frumoase citate din Arsenie Boca

Arsenie Boca este, probabil, ceamai populară figură religioasă din ultimele decenii din România.

Profețiile sale continuă să uimească peste timp cu acurateţea lor, fiind căutate și analizate de credincioși de pretutindeni.

Top 5 citate din Arsenie Boca

Nicolae şi Elena Ceuşescu, ucişi într-o zi de sărbătoare

„Prin anii ’80, Părintele Arsenie a fost dus şi la Ceauşescu, care l-a întrebat: „Hai, popo, am auzit că tu prezici soarta unui om. De mine ce ştii?”. Şi Arsenie i-a spus: „Într-o zi de mare sărbătoare veţi fi omorâţi amândoi”. Ceauşeştii nu au crezut şi i-a spus maiorului să-l ia şi să nu-l mai vadă”, povestea Zoe Dăian, nepoata duhovnivului.

Cei doi au fost executaţi prin împuşcare de Crăciun, în 25 decembrie 1989.

Căderea comunismului

„Sfântul Ardealului”, cum a fost numit Arsenie Boca, a prevăzut căderea comunismului şi schimbările ce au urmat în estul Europei.

„Americanii pe care ştiu că-i aştepţi nu vor veni. Pe noi, singuri, ne aşteaptă o luptă grea şi lungă. Cei buni şi drepţi vor da jertfă mare de viaţă şi sânge, cei slabi şi făţarnici vor îngroşa rândurile duşmanilor noştri atât de mult, încât vor crede că sunt numai ei, atotputernici şi atoateştiutori”, relata Vasile Şerbu, în cartea „Alte mărturii despre Părintele Arsenie Boca”.

Martorul mai zice că Arsenie Boca proorocea că răul va fi învins „când va veni din răsărit un om cu stea în frunte (n. r. Mihail Gorbaciov, ultimul preşedinte al URSS). Dar va fi peste mulţi ani, peste foarte mulţi ani şi nouă Dumnezeu nu ne va hărăzi acele vremuri. Tu nu vei vedea americanii care atunci vor veni (n. r. primele trupe americane au sosit în 2007, parte a parteneriatului cu NATO…). Mie nu-mi va fi dat să văd, după sărbătoarea deşartă a victoriei, câţi dintre cei drepţi au mai rămas.

Zdreanţa roşie, secera şi ciocanul, steaua cu cinci colţuri va dispărea , dar va veni steaua cu şase colţuri, anarhia şi va fi vai şi amar de lume” – a mai profeţit Arsenie Boca legat de căderea regimului comunist dar şi de debandada socială ce a urmat.

Emigrarea în masă

O alta profeţie a lui Arsenie Boca este legată de faptul că Romania se va confrunta cu o puternică emigrare a populaţiei, fapt împlinit deja de ani buni. Milioane de români au plecat la muncă peste hotare, mai ales după anii 2000.

„Să ştiţi că mulţi vor pleca din ţară, dar puţini se vor întoarce. Va veni vremea când ar dori să se întoarcă şi n-or mai putea, căci România va fi înconjurată de flăcări”, mai avertiza Arsenie Boca.

Iată că şi această zicere s-a adeverit, mulţi conaţionali nemaiputând veni în ţară din cauza restricţiilor pandemiei şi – posibil – a flăcărilor coronavirusului.

Vărsare de sânge după moartea sa

În volumul „Alte mărturii despre Părintele Arsenie Boca” au fost publicate, prevestiri legate de evenimentele din decembrie 1989.

„Înainte de a se sfârşi zilele, la părinte a fost o verişoară şi el i-a spus: „Vezi că eu mor şi nu va trece mult timp şi în România va fi vărsare de sânge”. Au trecut numai trei săptămâni şi a început Revoluţia. În toată ţara mulţi tineri şi-au pierdut viaţa”, scriau autorii cărţii.

Distrugerea Bucureştiului

Poate cea mai înfricoşătoare prevestire a părintelui Arsenie Boca este cea legată de o posibilă catastrofă ce va afecta Capitala în mod profund.

Două soţii de preot au relatat o discuţie dintre Arsenie Boca şi o femeie din Bucureşti, care îl vizitase.

„I-a spus acesteia că pe Bucureşti s-a ouat de două ori, referindu-se la bombardamente, iar când se va oua a treia oară, Bucureştiul va fi şters de pe faţa pământului, deoarece acolo forfotesc păcatele”.

Tot acestea relatau că Arsenie Boca le-a dezvăluit, de asemenea,cum va arăta sfârşitul lumii.

„Într-o parte de lume vor fi războaie, în altă parte cutremure, în alta înecări, vor fi accidente peste accidente, vor fi boli necunoscute şi fără leac”, prevestea părintele.

„Toate aceste semne ni le-a proorocit părintele Arsenie prin anii 1945 – 1946 şi ne-a tălmăcit din Biblie de la Apocalipsă, că se va ridica de la răsărit un popor fără cruce, va bântui casele oamenilor, le va dărâma, le va nimici, se va călca om pe om, se va mânca din carne de om şi se va bea sânge de om. Cine va rămâne din războiul ăsta va fi ales ca grâul din pleavă”, mai scrie în cartea mai sus menționată.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`