Top 10 cele mai bune filme de acțiune pe care să le vezi până când se reiau premierele

Top 10 cele mai bune filme de acțiune pe care să le vezi până când se reiau premierele

Pandemia de coronavirus a determinat, printre altele, închiderea sălilor de cinema și anularea premierelor celor mai așteptate filme de anul acesta.

Astfel, fanii seriei „Furios și iute”, „James Bond” sau „Black Widow” vor mai avea de așteptat până să își revadă actorii preferați pe marile ecrane.

„Patronii de cinematografe spun că nu vor deschide până când nu vor fi lansate filme care să aducă încasări. Pe de altă parte, studiourile de la Hollywood spun: „Nu vom lansa filme până nu va fi clar că oamenii se simt confortabil să meargă în sălile de cinema.”, a declarat Rebecca Keegan, Senior Film Editor la Hollywood Reporter.

De asemenea, și marile festivaluri de film au fost anulate din cauza pandemiei de COVID-19, iar cea de-a 93-a ediție a galei premiilor Oscar, ce urmează să aibă loc pe 28 februarie 2021, ar putea fi la fel amânată, notează Insider.

Cu toate acestea, în așteptarea premierelor, fanii se pot delicta acasă cu o selecție din cele mai bune filme de acțiune.

Top 10 filme de acțiune

1917

Filmul, care era favorit la Oscar anul acesta la categoria „Cel mai bun film” (cîștigând alte trei trofee în schimb), este plasat în timpul Primului Razboi Mondial și spune povestea a doi soldati britanici, Blake si Schofield, care primesc misiunea de a traversa teritoriul inamic si de a livra un mesaj unui alt comandant de regiment, care ar putea salva viețile a 1600 de soldați.

Birds of Prey

După succesul înregistrat cu filmul„Suicide Squad”, personajulHarley Quinn din universal benzilor desenate cu Batman revine pe marile ecrane cu propria peliculă. Astfel, fosta parteneră a temutului infractor Joker se aliază cu Black Canary, The Huntress, si Renee Montoya pentru a salva viata unei tinere.

Bad Boys for Life

Cel de-al treilea film din seria „Bad Boys”, apărut la 25 de ani distanță de primul, reia aventurile polițiștilor Mike Lowrey si Marcus Burnett, surprinzându-I la final de carieră, gândindu-se la pensionare.

Acum, Marcus este proaspăt bunic, însă când Mike intră din nou în belele, partenerul său nu îl lasă la greu. Astfel, amândoi intră într-o ultimă misiune periculoasă, dar presărată cu umor.

Star Wars – EpisodulIX – Ascensiunea lui Skywalker

Ultima parte din saga Skywalker marchează finalul luptei dintre Rebeli, membrii Rezistenței și Ordinul Întâi, o ultimă înfruntare între Jedi și Sith, între partea bună și partea întunecată a Forței.

Finalul este unul epic, Star Wars fiind unul dintre cele mai bune filme SF și de acțiune ale tuturor timpurilor.

John Wick: Chapter 3 – Parabellum

Cea de-a treia parte a celebrei francize „John Wick” arată lupta pentru supraviețuire a asasinului, în contextul în care pe capul lui s-a pus o recompense de 14 milioane de dolari. Acum, o armată formată din cei mai duri asasini îl vânează, iar John Wick nu mai are parte de niciun ajutor din partea organizației care îl proteja.

Pentru acest rol, Keanu Reeves s-a antrenat luni întregi cu foști militari, în poligon, dar și în sălile de antrenament, pentru scenele de luptă.

Mad Max – Fury Road

Bântuit de trecut, Mad Max (Tom Hardy) este capturat în Citadela tiranului Immortan Joe. Singura cale de scăpare în deșert este alianța cu luptătoarea Imperator Furiosa (Charlize Theron). Filmul a fost premiat la Oscar pentru cele mai bune efecte speciale

Bloodshot

Filmul, inspirat dintr-o carte de benzi desenate, îl prezintă pe Ray Garrison (Vin Diesel), un soldat de elită ucis în acţiune, care este readus la viaţă şi modificat genetic de către corporaţia RST.

Prin intermediul unei nano-technologii de ultimă oră, acesta se poate vindeca instantaneu după orice rană suferită, devenind astfel o armă în mâinile corporației.

Când Ray începe să-şi amintească părți din trecutul său, este hotărât să reia controlul asupra propriei sale vieţi, răzbunându-se pe cei care l-au creat.

Underwater

Un echipaj de cercetători subacvatici luptă pentru supraviețuire, după ce un cutremur le distruge laboratorul subteran, aflat la mii de metri adâncime în ocean.În drumul lor spre zona de salvare, creaturi misterioase ale adâncurilor îi vânează la tot pasul.

Extraction

Filmul făcut de platforma „Netflix” spune povestea lui Tyler Rake (Chris Hemsworth), un mercenar dur care operează pe piața neagră.

Acesta primește una dintre cele mai periculoase misiuni – salvarea fiul unui baron al drogurilor din mâinile răpitorilor săi și escortarea lui într-un loc sigur.

Mission: Impossible – Fallout

A șasea parte a aventurilor spionului Ethan Hunt (Tom Cruise) arată cum Soloman Lane reușește să evadeze din nou, iar CIA-ul îl consideră pe Hunt vinovat. Pentru a-l prinde, spionul și echipa sa sunt forțați să lucreze cu un alt agent CIA, ce are propriul său plan.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)