Eugen Tomac, atac dur la adresa PSD-ALDE: Este inadmisibil să nu avem documentul priorităţilor României pentru preşedinţia Consiliului Uniunii Europene

Eugen Tomac, atac dur la adresa PSD-ALDE: Este inadmisibil să nu avem documentul priorităţilor României pentru preşedinţia Consiliului Uniunii Europene

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a criticat în termeni duri faptul că Parlamentul este invitat miercuri să adopte o rezoluţie privind priorităţile României în cele 6 luni în care deţine preşedinţia Consiliului Uniunii EUropene în condiţiile în care documentul nu a fost pus la dispoziţia aleşilor.

„Am părăsit sala Birourilor reunite, pentru că mi se pare inadmisibil modul în care majoritatea PSD-ALDE conduce această instituţie. Deşi am adoptat această decizie de a se prezenta premierul şi a susţine priorităţile României, iar Parlamentul să adopte o declaraţie cu o încărcătură politică uriaşă, noi nu am primit acest document.

Pe mine ca om politic care militează activ pentru unirea României cu Republica Moldova mă interesează dacă printre priorităţile României se află acest obiectiv, pentru că ne mai întâlnim cu acează ocazie abia peste 14 ani şi este inadmisibil ca la această oră să nu avem acest document pe care mâine Parlamentul este invitat să îl adopte. Acest lucru pur şi simplu m-a infuriat şi am părăsit Biroul Permanent Naţional”, a precizat Eugen Tomac.

El a adăugat că, în orice instituţie, dacă există o şedinţă unde se iau decizii, dar nu ştii ce adopţi, cel mai probabil şefii ar fi fost concediaţi.

Premierul Viorica Dăncilă va susţine miercuri de la ora 14 un discurs în plenul Parlamentului privind priorităţile României în cele şase luni în care va conduce Consiliul Uniunii Europene.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`