Toate grevele din aeroporturile principalelor destinații europene de vacanță care ar putea să îți distrugă concediul

Toate grevele din aeroporturile principalelor destinații europene de vacanță care ar putea să îți distrugă concediul
Sursa Foto: George Roth / Facebook

Suntem din ce în ce mai familiarizați cu grevele care au un impact asupra vieții noastre de zi cu zi – iar acțiunile industriale viitoare ar putea, de asemenea, să vă dea peste cap planurile de vacanță.

Până la 12 500 de zboruri ar putea fi anulate în fiecare zi de grevă, iar aproximativ 20-30% din servicii ar putea fi întârziate

Cel mai important stres pentru călători în timpul vacanței de vară va fi reprezentat de o serie de greve ale controlorilor de trafic aerian din Europa. Lucrătorii de la Eurocontrol, care gestionează spațiul aerian european, vor ieși în stradă din cauza unor plângeri nerezolvate privind salariile și rotațiile.

Deși datele exacte nu au fost încă dezvăluite, rapoartele au sugerat că până la 12 500 de zboruri ar putea fi anulate în fiecare zi de grevă, iar aproximativ 20-30% din servicii ar putea fi întârziate.

Având în vedere faptul că companii aeriene precum Easyjet anulează deja numeroase zboruri din cauza „condițiilor dificile de operare”, presiunea suplimentară exercitată de greve ar putea distruge mii de vacanțe.

La rândul său, transportatorul economic, care a eliminat în total 1.700 de zboruri de vară, a declarat că clienților li se va oferi posibilitatea de a face o nouă rezervare sau de a primi o rambursare.

De asemenea, grevele în curs de desfășurare la metrou și la căile ferate din Marea Britanie ar putea provoca haos pentru cei care călătoresc spre aeroporturile din țară sau care își petrec vacanța în Marea Britanie.

Alte greve legate de călătorii în Europa afectează vacanțele. Grevele frecvente din Franța, legate de reforma pensiilor, au provocat probleme în întreaga rețea de transport, cu anulări de zboruri precum și întârzieri ale feriboturilor.

Mii de români blocați pe aeroporturile londoneze și pariziene.
Foto: captura video

Acțiunile sindicale au întrerupt, de asemenea, călătoriile în Italia, Portugalia, Spania și Germania în acest an.

Vă prezentăm aici o listă a grevelor din principalele destinații de vacanță din Europa în următoarele luni. Această pagină va fi actualizată în mod regulat pentru a reflecta cele mai recente informații, dar rețineți că unele greve sunt anunțate cu puțin timp înainte.

Grevele care ar putea afecta călătoriile în Europa în această vară

Călătorii cu trenul și metroul se vor confrunta cu o nouă serie de greve anunțate pentru această lună. Lucrătorii de la metroul londonez vor ieși în stradă în următoarele zile: marți, 25 iulie, miercuri, 26 iulie, joi, 27 iulie, vineri, 28 iulie.

Grevele urmează să afecteze diferite secțiuni ale rețelei de metrou și diferite categorii de lucrători în zile diferite. Secretarul general al RMT, Mick Lynch, a declarat că acțiunea va „închide metroul” și „va arăta cât de importanți sunt acești lucrători”.

Între timp, 20.000 de lucrători feroviari din Marea Britanie vor intra în grevă în zilele următoare: joi, 20 iulie, sâmbătă, 22 iulie, sâmbătă, 29 iulie.

Companiile feroviare afectate de grevele de amploare sunt: Avanti West Coast, C2C, Chiltern Railways, CrossCountry, East Midlands Railway, GTR (include Southern, Thameslink, Great Northern și Gatwick Express), Great Western Railway, Greater Anglia (include Stansted Express), LNER, Northern Trains, Southeastern, South Western Railway, TransPennine Express și West Midlands Trains.

Franța a avut de îndurat mai multe runde de greve generale din cauza tensiunilor continue legate de noile reforme ale sistemului de pensii, care urmează să fie adoptate la 1 septembrie.

În timpul celei mai recente runde de greve, luna trecută, Ryanair a declarat că a fost nevoită să anuleze 400 de zboruri din data de 6 iunie din cauza grevei controlorilor de trafic aerian francezi, iar directorul general Michael O’Leary a avertizat că grevele nu îi afectează doar pe cei care călătoresc în Franța:

O nouă confruntare pe tema pensiilor pentru Macron, grevele și manifestațiile continuă, sursă foto: captură YT

„Marea majoritate a acestor zboruri sunt survoluri. Acestea nu se îndreaptă spre Franța. Acestea zboară din Marea Britanie spre Spania, din Portugalia spre Germania, din Italia spre Irlanda”.

Având în vedere că nu se întrevede un final al conflictului, este foarte probabil că vor fi anunțate și alte greve. Plecările din Marea Britanie ar putea suferi întârzieri sau anulări de ultim moment.

După cum s-a subliniat mai sus, grevele lucrătorilor din domeniul controlului traficului aerian de la Eurocontrol ar putea provoca haos în zborurile de pe întregul continent în această vară.

Datele exacte nu au fost încă dezvăluite, dar rapoartele au sugerat că mai mult de 10.000 de zboruri ar putea fi afectate în fiecare zi de grevă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`