Tudorel Toader îl ironizează pe Klaus Iohannis: Întrebarea e când termină de înțeles motivarea CCR

Tudorel Toader îl ironizează pe Klaus Iohannis: Întrebarea e când termină de înțeles motivarea CCR

Ministrul Justiției, Tudorel Toader îl ironizează pe președintele Klaus Iohannis pe tema motivării Curții Contituționale legată de revocarea Laurei Codruța Kovesi.
Aflat la Suceava, Toader a fost întrebat când crede că va termina de citit șeful statului motivarea CCR.

”Întrebarea corectă este când va termina de înțeles, pentru că poți să citești ceva și să nu înțelegi ce citești. Când va termina de înțeles, când va termina de deliberat în sensul de a lua o hotărâre sau alta…”, a răspuns Toader, potrivit Mediafax.

”Orice decizie a Curții Constituționale, că este de admitere sau de interpretare, produce efecte juridice de la momentul publicării în Monitorul Oficial. Adevărul este că efectele sunt de natură diferite după cum este examinată o lege sau alta și după momentul în care este examinată. Efectul juridic este același, obligațiile sunt de la momentul în care se produce efectul juridic. Nu există un termen aici categoric (în a da președintele un răspuns – n.r.), pentru că dacă ar exista un termen ar însemna că Legea Fundamentală, Constituția, îți permite ca un anumit termen să rămâi în starea de neconstituționalitate, ceea ce nu e cazul”, a mai declarat Tudorel Toader.

Judecătorii de la Curtea Constituțională au arătat, în motivarea deciziei privind revocarea Laurei Codruța Kovesi, că șeful statului și-a arogat atribuții pe care nu le are și le-a îngrădit pe cele ale ministrului Justiției, atunci când a refuzat șefei DNA.

Klaus Iohannis a anunțat că încă nu a terminat de citit motivarea, dar că va da un răspuns în acest sens într-un termen rezonabil.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`