Tudorel Toader, în plin scandal cu PSD: „N-am nevoie să mă consult dacă să-mi dau demisia sau nu. E o decizie personală”

Tudorel Toader, în plin scandal cu PSD: N-am nevoie să mă consult dacă să-mi dau demisia sau nu. E o decizie personală
Foto: Inquam Photos

Tudorel Toader a reiterat, luni dimineaţă, ideea că îşi va face treaba de ministru al Justiţiei până în momentul în care va apărea în Monitorul Oficial numele unui înlocuitor. Întrebat despre o posibilă demisie, Toader a insistat că aceasta este o decizie personală şi nu trebuie să discute cu nimeni despre acest lucru.

„Este posibilă orice variantă pe care o prevede Constituția. Orice variantă pe care o vor decide decidenții. Eu v-am repetat. Eu îmi fac treaba până în ultimul moment, ca ministru. (…) Nu, dacă citeați bine printre rânduri, ce am spus eu, am luat în calcul ambele variante. Din moment ce am spus că până apare în Monitorul Oficial, n-am spus care e procedura prin care apare în Monitor altcineva, prin urmare sunt toate căile posibile. Dacă decizia e a mea, nu o discut cu dl Tăriceanu. N-am nevoie să mă consult dacă să-mi dau demisia sau nu. E o decizie personală”, a spus Toader la sosirea la sediul Ministerului Justiției, conform stiripesurse.ro.

Liviu Dragnea şi mai mulţi lideri PSD i-au reproşat lui Tudorel Toader că a promis în luna ianuarie ordonanţe de urgenţă, precum cea pe codurile penale, şi acum nu vrea să le mai dea. Preşedintele PSD a subliniat că decizia finală privind ministrul Justiţiei va fi luată în Comitetul Executiv.

Luni are loc şi dezbaterea şi votul privind moţiunea simplă depusă de opoziţie împotriva lui Toader. Deşi moţiunea nu produce efecte nici dacă trece, parlamentarii PSD ar putea să voteze împotriva lui Toader pentru a transmite un mesaj de nemulţumire.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`