Titularizare 2020. Care sunt rezultatele finale

Titularizare 2020. Care sunt rezultatele finale

Primele rezultate latitularizare 2020 au fost afişate marți, 4 august, pe site-ultitularizare.edu.ro. Concursul de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar s-a desfășurat în 29 iulie. Rezultatele finale sunt, însă, afișate în data de 11 august.

Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC) a anunţat, marţi, că rata de promvare după contestaţii la examenul de titularizare a fost mai mare în acest an decât în 2018 şi în 2019.

“În urma reevaluării lucrărilor contestate la proba scrisă din cadrul concursului naţional pentru ocuparea posturilor didactice din învăţământul preuniversitar, rata de promovare a crescut la 60,76%, cu 2,12% faţă de cea iniţială (58,66%). În 2019, după soluţionarea contestaţiilor, rata de promovare a fost de 48.37%, iar în 2018, de 49.17%”, se arată într-un comunicat al MEC.

Anul acesta, numărul total al contestaţiilor depuse a fost de 4.181. În cazul a 4.028 de contestaţii (96,34%), notele au fost modificate astfel: pentru 2.594 de lucrări contestate, notele iniţiale au fost mărite, în timp ce pentru 1.434 de lucrări notele iniţiale au fost micşorate.

Rezultatele pe județe pot fi consultate AICI

Titularizare 2020. Rezultatele finale

La proba scrisă din cadrul concursului de titularizare 2020 au participat 27.000 de candidați din cei 30.113 care erau înscriși.

Din promoţia de absolvenţi ai anului 2020 au fost prezenţi 2.724 de candidaţi.

Primele rezultate au fost afişate în 4 august, la sediile inspectoratelor şcolare şi pe site-ultitularizare.edu.ro.

Contestațiile s-au depus în 4 și 5 august, iar în data de 11 august sunt afișate rezultatele finale.

Rezultatele finale la titularizare se afişează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul dedicat –titularizare.edu.ro

La fel ca în anii anteriori, disciplinele de examen cu cel mai mare număr de candidați înscriși sunt: învățământ preșcolar în limba română (1.748 de candidați), învățământ primar în limba română (1.059), educație fizică și sport (837), limba și literatura engleză (369) și limba și literatura română (313).

Cum se face repartizarea profesorilor pe posturi

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină la proba scrisă minimum nota 7 (şapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci).

Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante, publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, se va faceîn ordinea descrescătoare a notelor obţinute la proba scrisă. Procedura se realizează în şedinţe publice sau online, organizate de către inspectoratele şcolare în intervalul 12 – 14 august.

La fel ca în anii anteriori, disciplinele de examen cu cel mai mare număr de candidați înscriși au fost: învățământ preșcolar în limba română (1.748 de candidați), învățământ primar în limba română (1.059), educație fizică și sport (837), limba și literatura engleză (369) și limba și literatura română (313).

Condiții speciale pentru desfășurarea examenului

Potrivit metodologiei, accesul candidaţilor în centrele de concurs este permis până la ora 8,15, luând în considerare măsurile obligatorii de prevenire şi combatere a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2.

În fiecare sală de concurs se recomandă să fie repartizaţi candidaţi care susţin concursul la cel puţin două discipline diferite.

Transmiterea plicurilor sigilate cu subiecte în sălile de concurs se realizează de către preşedinte şi secretarul comisiei din centrul de concurs sau de membrii desemnaţi de preşedintele comisiei din centrul de concurs, astfel încât la ora 9,00 acestea să se poată desface în prezenţa candidaţilor.

Candidaţii au obligaţia de a redacta lucrarea scrisă cu cerneală sau pix de culoare albastră; desenele/graficele se pot realiza şi cu creionul negru. Este interzisă utilizarea instrumentelor de scris (stilou, pix) a căror cerneală se poate şterge. Candidaţii care doresc să corecteze o greşeală taie fiecare rând din pasajul greşit cu o linie orizontală, iar schemele/desenele cu o linie oblică.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`