Titularizare 2020. Calendarul examenului / Prima probă, în 29 iulie

Titularizare 2020. Calendarul examenului / Prima probă, în 29 iulie
Foto: Pixabay

Ministerul Educației a publicat, luni, calendarul examenului de Titularizare 2020. Proba scrisă a examenului de Titularizare în învățământ va avea loc în 29 iulie, iar rezultatele finale vor fi afișate în 11 august. Inițial, concursul era prevăzut să se desfășoare în 15 iulie.

Titularizare 2020. Calendarul examenului

Potrivit Ministerului Educaţiei, a fost reactualizat Calendarul privind mobilitatea personalului didactic din învăţământul preuniversitar în anul şcolar 2020-2021.

Astfel, în perioada 9 – 16 iulie 2020, se va putea face înregistrarea, la inspectoratele școlare, a dosarelor de înscriere a candidaților la concursul naţional, sesiunea 2020, inclusiv pentru absolvenții promoției 2020/absolvenții 2020 ai programelor de pregătire psihopedagogică oferite de departamentele pentru pregătirea personalului didactic/departamentele de specialitate cu profil psihopedagogic; verificarea și avizarea dosarelor de înscriere a candidaților de către comisia județeană/municipiului București de organizare și desfășurare a concursului.

„Cadrele didactice titulare a căror reducere de activitate se constată până la data de 8 iulie 2020 pot depune, în perioada 9-16 iulie 2020, cereri în vederea soluţionării reducerii de activitate, însoţite de documentele justificative”, subliniază Ministerul Educației.

Afișarea, pe site-ul inspectoratelor școlare, a datelor de înscriere ale candidaților la concursul naţional, sesiunea 2020, înregistrate în sistemul informatic se va face în data de 17 iulie.

Verificarea şi, după caz, corectarea, în sistemul informatic, a unor date de înscriere ale candidaţilor, dar și organizarea și desfășurarea, la nivelul inspectoratului școlar, a probelor orale/intensiv/bilingv se vor avea loc în intervalul 17 – 21 iulie 2020.

„În perioada 17-21 iulie 2020 pot susține probe orale/intensiv/bilingv și cadrele didactice titulare aflate în reducere de activitate nesoluționată, precum și cadrele didactice titulare solicitate pentru detașare în interesul învățământului.

Candidații care observă erori în datele de înscriere afișate informează, în scris, prin poștă electronică, inspectoratul școlar în vederea corectării acestora până cel târziu la data de 22 iulie 2020, ora 15.00”, anunță Ministerul Educaței.

Afișarea, pe site-ul și la avizierele inspectoratelor școlare, a listei candidaților înscriși, listei cadrelor didactice angajate pe durata de viabilitate a postului/catedrei, înscrise la concursul național, care solicită repartizarea pe perioadă nedeterminată, conform prevederilor art. 62 alin. (13) din Metodologie şi a listei posturilor didactice/catedrelor pe care sunt angajate aceste cadre didactice și rezultatelor la probele orale/intensiv/bilingv, în data de 22 iulie.

Când vor fi făcute publice rezultatele finale

Proba scrisă va avea loc în data de 29 iulie.

Primele rezultate vor fi comunicate în data de 4 august, iar înregistrarea contestațiilor la inspectoratele școlare și transmiterea acestora la centrele de evaluare va putea fi făcută în 4 – 5 august 2020.

„Contestațiile pot fi transmise și prin poștă electronică până la ora 12:00, în data de 5 august 2020, situație în care candidatul anexează la contestația transmisă și cartea/buletinul/adeverința de identitate. Numărul de înregistrare se comunică candidatului prin poștă electronică și prin afișare pe site-ul inspectoratului școlar”, menționează oficialii ministerului.

Soluționarea contestațiilor s eva face între 5 și 10 august.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 11 august.

Urmează înregistrarea cererilor candidaților care solicită repartizarea pe posturi didactice/catedre vacante în alt județ sau în municipiul București, diferit de cel în care au susținut proba scrisă și repartizarea cadrelor didactice.

Consultăaici Calendarul complet al concursului de titularizare

Urmăriți B1TV.ro și pe
`