Tipul de pește pe care nu trebuie să îl prăjești niciodată: „Îl face să se dezintegreze”

Publicat: 28 06. 2023, 21:27
Foto: Pixabey

Este important să știți că există unele tipuri de pești care nu sunt deloc gustoase dacă sunt preparate în tigaie! Așadar, dacă sunteți deja pregătiți să gătiți mâine și ați luat tigaia și uleiul, ar putea fi o greșeală. Sunt anumite tipuri de pești care nu sunt deloc gustoase dacă le pregătiți în tigaie.

Somnul si macroul, tipuri de pește ce nu trebuie prăjit niciodată

Potrivit celebrului și îndrăgitului chef Joseph Hadad, unul dintre aceste tipuri de pește este somonul. Chiar dacă somonul este considerat una dintre cele mai sănătoase și gustoase opțiuni pește, acesta nu beneficiază deloc de prepararea în uleiul încins din tigaie! Chef Hadad recomandă că cel mai bun mod de a pregăti somonul este fie la cuptor, fie la abur. Aceste metode de gătit păstrează textura și aromele delicate ale somonului, oferindu-vă o experiență culinară superioară, scrie Adevarul.

Macroul, asemenea somonului, este un pește cu carne grasă și fragilă, care necesită o pregătire atentă pentru a se evita dezintegrarea în timpul prăjirii. Dacă ai cumpărat deja acest tip de pește și ești nesigur cum să îl pregătești, cel mai bine ar fi să optezi pentru gătirea la cuptor sau pe plită.

Peștii cu fileuri groase: precauții la prăjire

Peștii cu fileuri mai groase au tendința să se usuce în procesul de prăjire, în vreme ce cei mai firavi se comportă mai bine. De asemenea, este păcat să pui la prăjit peștii plini de grăsimi naturale, pentru că de multe ori vor deveni prea grei pentru digestie în acest fel. În plus, grăsimile naturale vor împiedica obținerea crustei crocante dată de prăjire în general.

Somonul, printre cei mai populari pești peste tot în lume, nu se pretează prea bine prăjirii, nici direct în ulei, nici pané. Mai bine îl gătiți la cuptor sau la aburi, ori direct pe grătar, pentru a-i scoate în față calitățile.

În aceeași situație este și macroul, un pește foarte gras, dar care, pe deasupra, are și o textură foarte delicată, care îl va face să se dezintegreze la prăjire. Plus gustul foarte puternic, ce este întărit prin acest proces. Pe plită sau la cuptor este cea mai bună variantă pentru macrou, iar pentru aroma intensă, puteți asocia capere sau hrean la servire”, arată chef Joseph Hadad.