,,Ținutul Anei – ținutul misterelor,, este cel mai amplu proiect de cercetare multidisciplinară dedicat fenomenologiei complexe din munții Buzăului. Documentarul urmează să fie lansatîn acest an, fiind susținut media de B1 TV, și promite săprezinte niște fenomene care nu au mai fost surprinse de o cameră de luat vederi până acum.
Ținutul Anei – ținutul misterelor (1)
Proiectul cinematografic ,,Ținutul Anei, ținutul misterelor,, dedicat enigmelor, cercetării petroglifelor și așezărilor rupestre din zona munților Buzăului, beneficiind de ani de zile de studiu și supraveghere discretă a întregului ținut greu accesibil, reușește să surprindă în premieră, manifestarea unor fenomene inexplicabile. Aceste uimitoare înregistrări fac studiul unui colectiv interdisciplinar format din personalități științifice, dornice de a prezenta, dar mai ales de a înțelege și poate de a explica, cel mai misterios, incitant și închis loc din România: munții Buzăului. Filmul documentar ,,Ținutul Anei, ținutul misterelor,, beneficiază în premieră pentru descoperirile și cercetările sale, de tehnologia LIDAR și sprijinul institutului I.N.C.A.S. oferind astfel posibilitatea echipei de a vedea ce nu se poate vedea ori mai exact, de a scotoci ceea ce s-a vrut a fi ascuns. Acesta este un studiu independent, prin urmare nu vor exista secrete.
Documentarul rezultat în urma acestui inedit studiu ,,Ținutul Anei, ținutul misterelor,, scenariul și regia Leonardo Tonitza, susținut media de postul B1TV, conține de la descoperiri arheologice, de altare și petroglife, încercări de descifrare ale simbolurilor sacre săpate în piatră, până la fenomene inexplicabile surprinse în premieră, după ani de căutare. Un loc magic, probabil singurul unde se poate demonstra științific, o continuitate spirituală și de locuire – nu numai isihastică, sacră – pe mai bine de zece milenii; anumite zone din munții Buzăului, continuă să ofere fenomene ce așteaptă o explicație logică.
Ținutul Anei, ținutul misterelor (2)