Tinerii cu vârste sub 18 ani nu vor fi vaccinați anti-COVID

Tinerii cu vârste sub 18 ani nu vor fi vaccinați anti-COVID
Foto: pixabay.com

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare privind combaterea infecţiei cu SARS-CoV-2, medicul Valeriu Gheorghiţă, afirmă că tinerii cu vârste sub 18 ani şi persoanele cu boli cronice grave şi în stadii terminale nu vor fi imunizaţi, întrucât nu există studii certe cu privire la aceste categorii de vârstă efectuate de companiile care dezvoltă un vaccin care să combată infecţia provocată de noul coronavirus.

Tinerii sub 18 ani nu vor fi vaccinați împotriva noului coronavirus

Medicul a precizat că în momentul actual „nu e neapărat o contraindicaţie faptul că cineva a trecut sau nu prin infecţia cu SARS-CoV-2”, însă, atunci când o persoană a trecut prin boala provocată de noul coronavirus şi organismul său a produs anticorpi, s-ar putea amâna vaccinarea, dar aceasta nu este contraindicată la acest moment.

„În momentul de faţă, o singură companie a inclus în studii persoane între 12 şi 18 ani, deci cu siguranţă sub 18 ani nu vom vorbi despre vaccinare, cel puţin în perioada următoare, şi de asemenea tot în studiile clinice nu au fost incluse persoane care aveau boli cronice care erau decompensate în ceea ce priveşte terapia. Deci pacienţii care au fost instabili, mă refer la un pacient cu un cancer în fază avansată (…). Aceste categorii nu au fost incluse în studiile clinice pentru că, în primul rând, s-a dorit includerea categoriilor de persoane care nu aveau boli cronice pe mai multe categorii de vârstă, la care s-au adăugat ulterior, având în spate un profil de siguranţă deja orientat, s-au adăugat şi categorii de persoane care au boli cronice”, a mai spus coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

În acest context, Gheorghițăa precizatcă în cea mai fericită variantă, primele doze din vaccinul anti-coronavirusar putea ajunge în România la finalul lunii decembrie.

Cercetător român, despre temerile legate de riscurile vaccinării anti-coronavirus

Studiile arată însă că o importantă parte a populației este reticentă în acest moment cu privire la acceptarea vaccinului, una dintre principalele temeri fiind legatăde faptul că acesta a fost dezvoltat într-un timp foarte scurt.

Într-o intervenție în cadrul Știrilor B1 TV, Ștefan Dascălu, cercetător laUniversitatea Oxford,a explicatcă singurele etape care nu au putut fi grăbite în procesul dezvoltării vaccinului au fost cele de testare a siguranței și eficacității și a susținut astfel că oamenii ar trebui să accepte să se vaccineze.

Valeriu Gheorghiță: Purtarea măștii de protecție, obligatorie și după vaccinarea anti Covid

Coordonatorul campaniei de vaccinare în România, medicul militar Valeriu Gheorghiță, spune cămăsurile de protecție– masca și distanța fizică – vor trebuie respectate chiar și după vaccinarea anti-COVID.

„Categoric da. Până în momentul în care vom atinge un nivel de imunizare colectivă, nu trebuie să facem rabat de la respectarea măsurilor de prevenție. Însă la un moment dat aceste măsuri vor fi uşor, uşor retrase în momentul în care se va atinge pragul de imunizare colectivă. În același timp, dacă ne vom limita doar la prevenție, fără o strategie de vaccinare, nu vom putea pune punct acestei pandemii într-un viitor rezonabil”, a afirmat medicul, într-o intervenție la Digi24.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:28 - Când trebuie să renunți la cauciucurile de vară și să le montezi pe cele de iarnă. Ce spune legea
18:26 - Panourile fotovoltaice pot produce cu 50% mai puțin dacă nu sunt întreținute corespunzător. Cum și când trebuie făcută mentenanța
18:13 - Diana Stoica (USR), după ce Curtea de Apel Iași a eliminat toate înregistrările din dosarul lui Buzatu: „Problema este că oamenii își pierd încrederea în acest proces. Cine a greșit trebuie să plătească” (VIDEO)
18:02 - Destinația de vacanță ideală pentru această toamnă. Se află în România și este cunoscută pentru peisajele frumoase
17:59 - Ialomițianu (PMP): Românii nu mai pot suporta noi creșteri de taxe / În continuare se fac angajări la stat, în ciuda promisiunilor PSD-PNL. Sunt comune care au mai mulți salariați decât locuitori (VIDEO)
17:54 - Doctoriță prinsă în flagrant de DNA în timp ce lua șpagă. Este șefă de secție la un spital din Caraș-Severin
17:48 - Catacombele Sibiului pot fi vizitate acum de către turiști. Cât trebuie să plătească o persoană
17:45 - Prejudiciu de aproape 100.000 de lei. Un dezvoltator imobiliar a păcălit mai multe persoane din Bistrița-Năsăud că le-ar construi case
17:37 - Marian Rasaliu (PSD), despre proiectul legislativ pentru pensiile militare: „Urmează ca în viitorul apropiat, în cel mai scurt timp, să intre la vot și să fie rezolvată chestiunea aceasta” (VIDEO)
17:36 - Alina Petre, despre reținerea fostului șef de la CS Rapid, cu care e în proces de divorț: „Mi-am făcut duș, m-am fardat, m-am îmbrăcat” / A fost căsătorită și cu fiul unui fost șef SRI