Tineri prinși cu droguri pe litoral. Directoarea Agenției Naționale Antidrog: În mare parte sunt cetățeni străini, cu vârsta între 20 și 34 de ani. De multe ori, combinația cu alcoolul poate duce la deces (VIDEO)

Tineri prinși cu droguri pe litoral. Directoarea Agenției Naționale Antidrog: În mare parte sunt cetățeni străini, cu vârsta între 20 și 34 de ani. De multe ori, combinația cu alcoolul poate duce la deces (VIDEO)
Image by 453169 from Pixabay

Tinerii prinși cu droguri pe litoral în aceste zile sunt în mare parte cetățeni străini, cu vârsta între 20 și 34 de ani, a declarat comisar-șef Ramona Dabija, directoarea Agenției Naționale Antidrog, luni, la Știrile B1 TV prezentate de Gabriela Mihai.

Directoarea Agenției Naționale Antidrog, pe B1 TV, despre situația de pe litoral

Tinerii prinși aveau asupra lor amfetamine și metamfetamine, spune comisar-șef Ramona Dabija.

„În aceste zile împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, pentru că aici vorbim de Poliție, de Jandarmerie, am fost prezenți în toate stațiunile nu doar de pe litoral, însă pe litoral au fost identificați mai mulți tineri, în mare parte cetățeni străini, cu vârsta între 20 și 34 de ani, care aveau asupra lor anumite tipuri de droguri (…), amfetamine și metamfetamine, și trebuie spus că aceste droguri sunt psihostimulente, care creează stări de euforie, crește energia, îți dă o stare de bine și înlătură senzația de oboseală”, a declarat directoarea Agenției Naționale Antidrog.

„Efectul lor durează între 15 și 24 de ore, iar consumatorii resimt nevoia de a-și administra imediat o nouă doză. Probabil că tocmai aceste senzații, care sunt de scurtă durată, i-au făcut să încerce aceste substanțe la aceste festivaluri, din dorința de a petrece mai multe ore”, a adăugat Ramona Dabija.

Ramona Dabija: De multe ori, combinația cu alcoolul poate duce la deces

„Cred că cel mai important este acela de a fi conștienți că niciodată nu știi ceea ce consumi și de multe ori combinația cu alcoolul poate duce la deces. Cred că acesta este primul gând pe care fiecare cetățean care vrea să încerce trebuie să îl aibă”, a continuat Ramona Dabija.

„Pe de altă parte, împreună cu specialiștii antidrog am fost pe teren tocmai pentru a acorda consiliere și pentru a transmite informații. Ne bucurăm să vedem că din ce în ce mai mulți tineri au venit către noi, cerându-ne sprijin, în această perioadă peste 4.200 de tineri au primit sprijin și consiliere de la noi. Încercăm să ținem un echilibru între prevenire, între consiliere, dar într-adevăr și colegii de la celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne au fost prezenți în teren și și-au făcut datoria”, a mai spus directoarea Agenției Naționale Antidrog.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`