Timișoara: Un bărbat cu handicap a fost răpit și obligat să cerșească. Trei persoane au fost reținute

Timișoara: Un bărbat cu handicap a fost răpit și obligat să cerșească. Trei persoane au fost reținute
Sursa foto: Captură video - Poliția Română

Un bărbat în vârstă de 40 de ani, cunoscut cu handicap locomotor și cu alte probleme de sănătate, a fost răpit din Timișoara și dus în Cluj-Napoca la cerșit. Polițiștii au reținut trei indivizi în acest caz.

Bărbat cu handicap, răpit de 3 indivizi

Bărbatul a fost răpit pe 27 august, în timp ce se afla în parcarea unui supermarket din Timișoara.

„În fapt, la data de 27.08.2024, în jurul orei 15:04, polițiștii timișoreni au fost sesizați cu privire la faptul că, în parcarea unei societăți comerciale de pe Calea Torontalului din Timișoara, a oprit un autovehicul în care se aflau 3 persoane, iar din acesta a coborât un bărbat, care s-a apropiat de un alt bărbat, în vârstă de 40 de ani, cunoscut cu handicap locomotor și cu alte probleme de sănătate și l-a introdus în autovehicul cu forța, pornind într-o direcție necunoscută”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Timiș.

Polițiști: „Persoana vătămată a fost supusă în mod repetat violențelor fizice”

O zi mai târziu, cei trei răpitori au fost prinși în Cluj-Napoca și escortați în Timișoara. Este vorba despre bărbați de 24, 33 și 44 de ani din Cluj. Cu toții au ajuns în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Timiş.

„Din probatoriul administrat în cauză, s-a stabilit faptul că, bărbatul de 40 de ani, a fost preluat cu forța de catre cei 3 bărbați din parcarea societății comerciale și condus în municipiul Cluj-Napoca cu scopul de a fi exploatat prin practicarea cerșetoriei, sumele de bani obținute de victimă din mila publicului urmând să intre în posesia celor 3, lucru care s-a mai intamplat și în trecut pe parcursul mai multor ani de zile, când persoana vătămată a fost supusă în mod repetat violențelor fizice în zilele în care nu obținea din cerșit suma de bani dorită de ei”, au mai transmis polițiștii din Timiș.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
07:14 - Trump spune că „probabil” se va întâlni cu Zelenski, în SUA, săptămâna viitoare
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)