Timişoara: Osama bin Laden, trimis în Iad din 2002 la Capela Militară

Timişoara: Osama bin Laden, trimis în Iad din 2002 la Capela Militară
Foto: evz.ro

Pictorul Ion Bădilă a zugrăvit, la Capela Militară din Piața 700, o frescă care îl portretizează pe Osama bin Laden pe post de diavol. Pictura murală a devenit obiect de studiu la Facultatea de Arhitectură, relatează evz.ro.

Deși asasinarea liderului al-Qaida a devenit principalul subiect de stiri al săptămânii, la Capela Militară nu s-au înghesuit vizitatorii, pentru simplul motiv că puțini Timișoreni cunosc detaliile ciudatei picturi.

Încă de anul trecut studenții Facultății de Arhitectură studiază, în cadrul cursului de urbanism, pictura care îl înfățișează pe bin Laden în rol de Satana. „Studenţii s-au dus imediat acolo, să vadă cu ochii lor pictura din biserică, au venit foarte şocaţi. De aici au înţeles că arhitectura este mesaj”, a declarat arhitectul Radu Radoslav.

Fresco îl prezintă pe Osama călare pe un avion, cu o rachetă în mână în apropierea Turnurilor Gemene cuprinse de flăcări.

„Lucram la „Pogorârea în iad” şi am văzut la televizor cum era prezentat atentatul terorist din America, despre care toată lumea spunea că reprezintă apocalipsa şi iadul adus pe Pământ. Poate dacă nu lucram atunci la acea scenă, niciodată nu aş fi ajuns să-l pictez pe Bin Laden. Am considerat că teroristul este cea mai pură şi justificată reprezentare a răului”, declara, pentru EVZ, pictorul Ioan Bădilă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`