Timișoara: Începe vaccinarea împotriva COVID-19 în cabinetele medicilor de familie

Timișoara: Începe vaccinarea împotriva COVID-19 în cabinetele medicilor de familie
Foto: pixabay.com

În Timișoara debutează miercuri proiectul pilot care prevede vaccinarea în cabinetele medicilor de familie. În cadrul acestuia, 50 de medici de familie s-au înscris pentru a vaccina zilnic 10 pacienţi cu serul AstraZeneca.

Programul pilot privind vaccinarea în cabinetele medicilor de familie debutează miercuri

Coordonatorul proiectului, medicul Mihai Iacob, a declarat, miercuri, că au fost organizate toate sesiunile de instruire: ”S-au făcut toate trainingurile, s-au trimis toate materialele în cabinetele medicilor de familie, am avut discuţii cu colonelul Gheorghiţă, cu cei din Primărie, care şi-au îndeplinit toate atribuţiile, ni s-a asigurat şi sponsorizarea necesară, inclusiv autorităţile locale s-au implicat. Pentru început, vom avea 10 pacienţi pe zi, iar fiecare medic de familie din cei înscrişi în program se va organiza cum consideră mai bine”, a declarat medicul de familie Mihai Iacob, coordonator al proiectului pilot.

În total, fiecare dintre cei 50 de medici de familie înscrişi în programul pilot va vaccina câte 10 de pacienţi pe zi, iar pe liste sunt înscrise deja 100 de persoane.

În cadrul proiectului 5.000 de oameni vor fi vaccinaţi împotriva COVID-19 în cabinetele medicilor de familie. De asemenea, în cadrul proiectului desfăşurat în premieră la Timişoara, la cabinetele medicilor de familie vor ajunge şi teste antigen.

Valeriu Gheorghiță despre implicarea medicilor de familie în campania de vaccinare

Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a declarat marți că sunt aproximativ 3.000 de medici de familie care au optat pentru participarea la campania de vaccinare, mult sub numărul estimat de autorități:

“Avem situația centraliată la nivel național: sunt 3.028 de medici de familie care au optat pentru a participa la campania de vaccinare prin cabinetele proprii, din totalul celor 10.940 de medici de familie care se află în relație contractuală cu Casa Națională de Asigurări de Sănăttate. Asta înseamnă un procent de circa 30%. Este mai puțin decât ne așteptam și decât estimam din datele disponibile preliminarii”, a declarat medicul Valeriu Gheorghiță.

Acesta a precizat că a fost elaborată lista cu instrucțiuni privind modul cum se va face vaccinarea în cabinetele medicilor de familie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`