Țigări în valoare de peste 42.000 de lei, introduse ilegal în Aeroportul Otopeni. Cum i-au descoperit polițiștii pe cei doi cetățeni care aduceau țigările din Turcia

Țigări în valoare de peste 42.000 de lei, introduse ilegal în Aeroportul Otopeni. Cum i-au descoperit polițiștii pe cei doi cetățeni care aduceau țigările din Turcia
Sursa foto: Freepik

Doi pasageri, de origine bulgari, care călătoreau din Turcia pe Aeroportul Otopeni, au fost sancționați contravențional de autoritățile de frontieră, după ce au descoperit în bagajele lor țigări în valoare de peste 42.000 de lei,

Indivizii încercau să aducă în țară 29.000 de țigarete

Cei doi pasageri, de origine bulgari, au încercat să introducă ilegal în România 29.000 de țigarete, respectiv 1.450 pachete, în valoare de peste 42.000 de lei, potrivit Știrile ProTv. 

„În data de 26.08.2024, în jurul orei 09.00, poliţiştii de frontieră de la Punctul Poliției de Frontieră Aeroportul Henri Coandă şi lucrătorii vamali au verificat două persoane de sex masculin, cetăţeni bulgari, în vârstă de 28, respectiv 38 de ani, care călătoreau din Turcia și care, după ce si-au ridicat bagajele de cală si-au continuat drumul pe fluxul destinat persoanelor care nu au nimic de declarat”, a precizat Poliția de Frontieră într-un comunicat.

Țigările au fost confiscate de către autorități

Autoritățile aeroportului au efectuat controale amănunțite asupra bagajelor de cală ale celor doi indivizi. Astfel, aceștia au găsit o cantitate uriașă de țigări netimbrate și de proveniență incertă.

„Urmare a celor constatate, întreaga cantitatea de țigări a fost reținută de către autoritatea vamală, iar persoanele au fost sancţionate contravenţional de către organul vamal”, a mai transmis Poliția de Frontieră în comunicat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:10 - Pâmântul va avea o nouă lună. Cum va putea fi văzut asteroidul și cât timp va sta în orbita planetei noastre
22:09 - Anca Serea a rămas fără bona celor 6 copii ai săi: „Pleacă acasă, unde o așteaptă cele trei fetițe și un vis neîmplinit” / Ce a spus vedeta despre bonele filipineze (VIDEO, FOTO)
22:04 - Daniel Constantin, despre posibilitatea ca Iohannis să candideze la Senat din partea PNL: Mi se pare că e un zvon, deocamdată. La ședințele la care eu am participat, nu a fost nicio discuție în sensul acesta (VIDEO)
21:42 - Ce reacție a avut un turist polonez după ce a văzut zăpadă pe Transfăgărășan: „Cred că a fost cea mai bună idee pe care am avut-o în vacanţă”
21:30 - IPS Teodosie: Femeia să nu se roage în pielea goală! Să se roage îmbrăcată cuviincios şi cu capul acoperit (VIDEO)
21:24 - Cum a fost păcălită Oana Roman de angajații unei firme care verifică centrale termice: „Să vă povestesc despre niște escroci și vă recomand să vă feriți de ei cât puteți”
21:10 - Ce măsuri vor lua autoritățile din Grecia pentru a reduce supraturismul. Ce a decis Guvernul de la Atena
20:59 - Ozana Barabancea, înșelată cu cea mai bună prietenă: „Pe el l-am iertat, dar pe ea, nu”
20:52 - Ministrul Sebastian Burduja, despre zona județului Galați: Toți consumatorii din zona afectată de inundații sunt alimentați cu energie electrică. Suntem pregătiți să intervenim, dacă vremea se înrăutățește (VIDEO)
20:45 - Ce le-a promis un poștaș din Vaslui locuitorilor din comunele afectate de inundații: „Merg să le duc pensia bătrânilor”