ȚIGARA ELECTRONICĂ și riscurile la care te expui dacă o folosești

ȚIGARA ELECTRONICĂ și riscurile la care te expui dacă o folosești
foto:tigaraelectronica.wordpress.com

Tutun sau aburi? Aceasta este intrebarea care împarte fumătorii în doua tabere.

Mirosul specific de tutun și fumul aferent este treptat înlocuit de aburii cu esențe variate din tigările electronice.

Vaporii cu nicotină pot duce la formarea unei substanțe cancerigene, formaldehidă, ce face ca dispozitivul electronic pentru fumat să fie de cinci până la 15 ori mai toxic decât o țigară normală. Aceste dispozitive folosesc o rezistență electrică, alimentată de o baterie, pentru a produce căldura necesară încălzirii lichidului conținut. Atunci când acest lichid este încălzit prea mult, nivelul de formaldehidă care se formează este mult mai ridicat, decât cel care apare în cazul țigărilor obișnuite.

"Am constatat că în timpul procesului de vaporizare care are loc în ţigările electronice se poate forma formaldehidă", au scris cercetătorii de la Portland State University, din Oregon, a revistei New England Journal of Medicine (NEJM),conform BBCNEWS

Experții din domeniul sănătății trag un semnal de alarmă și cer controale amănunțite în cazul acestor dispozitive, deoarece utilizatorii sunt expusi unor substanțe chimice.

Din cauza faptului, că acestea nu conțin tutun, fumătorii care își doresc să renunțe la acest viciu, apelează din ce în mai des la ele, fără să țină cont ca țigările electronice nu sunt dispozitive medicale si prezintă anumite riscuri pentru sănătate.

Când fumezi o țigară din tutun, tu poți să controlezi cantitatea de nicotină pe care o inhalezi, fumezi țigara până la capat și apoi te oprești pentru o perioadă. Însă când vine vorba de țigara electronică nu esti constient de cantitatea de toxine inhalată. Plus că aceste dispozite mai conțin pe lângă nicotină, glicol , glicerol și substanțe chimice aromatizate.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`