Tezaurul BNR: Românii au stat la COZI uriașe pentru a vedea aurul depozitat la Banca Națională (GALERIE FOTO)

EXCLUSIV ONLINE // Tezaurul Băncii Naționale a României a fost prezentat, miercuri, tuturor românilor care au participat la „Ziua porţilor deschise” ale Palatului Vechi din București, eveniment organizat cu prilejul sărbătoririi a 139 de ani de la înființarea BNR.

Astfel, vizitatorii au putut descoperi informații despre metalul nobil și au putut admira lingouri autentice din aur și monede din aur din Tezaurul Băncii Naționale.

Expoziția permanentă „TezAur” este amenajată în cadrul Muzeului BNR, într-un spațiu special securizat, cu ușă de tezaur, și proiectează un concept modern și original, care pornește de la imaginea Pământului ca depozitar al zăcămintelor de aur.

Expunerea a fost completată cu exemple de tipuri de zăcăminte aurifere – un filon aurifer și flori de mină conținând elemente native de aur pe matrice de cuarț.

Foto: Tezaur BNR

Totodată, publicul a avut acces laSala Consiliului de Administrație și vechiul cabinet al Guvernatorului, Sala de Marmură, colecția numismatică și expozițiile: „Istoria leului”, „Banca Națională a României și Marea Unire”și „Istoria bancnotei românești”.

Foto: Sala Consiliului de Administrație și vechiul cabinet al Guvernatorului

Foto:Sala de Marmură

La eveniment au participat sute de persoane, o coadă întinsă pe zeci de metri fiind făcută încă din primele minute ale deschiderii.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`