Testul minune pentru depistarea COVID-19: Permite oamenilor să afle în 15 minute dacă sunt infectați

Testul minune pentru depistarea COVID-19: Permite oamenilor să afle în 15 minute dacă sunt infectați
Sursa Foto: Hepta

Autoritățile din Marea Britanie încearcă să împiedice extinderea cazuriloe de coronvirus cu o nouă strategie. Găsirea unor noi teste rapide pentru depistarea cazuriloe de coronavirus care să poată fi auto-administrate și care să precizeze în aceeași zi în care sunt făcute dacă o persoană este infectată sau nu. Așa a fost testat cu succes un nou test rapid cu o rată de precizie mult mai mare în Liverpool.

Un nou test rapid pentru COVID-19

Un număr de 40 de teste diferite de flux lateral în utilizare la persoane fără simptome au fost testate de către autoritățile din Marea Britanie. Dintre acestea, un număr de șase s-au dovedit precise în laborator, iar unul, realizat de compania americană Innova, este testat în regim pilot la Liverpool.

Acesta din urmă a avut o precize de 77% din cazurile identificate prin metode obișnuite, potrivit unui raport publicat miercuri. Rata de succes a crescut la 95% pe categoria pacienților care prezentau cele mai mari încărcături virale și despre care se și crede că sunt cei mai infecțioși. Oamenii de știință consideră că celelalte cinci teste sunt susceptibile de a fi la fel de eficiente.

Rata fals pozitivă a fost de trei la o mie, reducând temerea că testarea în masă ar face ca milioane de oameni să fie puși în izolare degeaba.

În zonele cu infecție redusă, este probabil ca oamenii să fie rugați să se izoleze numai dacă un test PCR de urmărire este pozitiv, dar în zonele cu un număr mare de cazuri, falsurile pozitive sunt mai puțin îngrijorătoare.

Numărul de rezultate fals pozitive a scăzut sub unul din o mie când testul a fost administrat de experți. Deși în prezent testele de flux lateral trebuie administrate de profesioniști instruiți, oficialii cred că oamenii pot fi instruiți să o facă acasă și lucrează la un manual pentru a se asigura că iau probele și citesc rezultatele în mod corespunzător.

Oficialii sunt optimiști că utilizarea regulată a testelor le va permite în cele din urmă oamenilor să revină la viața normală știind că nu sunt infecțioși, deși va mai fi de lucru înainte ca acest lucru să fie posibil. Experții au în vedere un sistem de „permise de zi”, în baza cărora persoanelor care au rezultate negative să poată merge la diverse evenimente. Iar alături de un vaccin, ele ar putea contribui la revenirea, în primăvară, la viața normală.

Autoritățile se pregătesc de testarea în masă

Secretarul pentru sănătate, Matt Hancock, a dezvăluit că își propune să lanseze scheme de testare în masă în Anglia și în restul Regatului Unit. „Pot confirma că lansăm genul de testare în masă pe care o vedem în Liverpool”, a spus el pentru Sky News.

„Aseară am scris directorilor de sănătate publică ai tuturor autorităților locale din Anglia, spunând că am putea pune la dispoziție aceste noi teste geniale de flux lateral care vă oferă rezultatul în 15 minute.

„Șaizeci și șase și-au exprimat interesul în prima instanță, acum mă aștept la o acceptare totală mai mare. „Dacă sunteți director de sănătate publică și nu v-ați înscris încă pentru acest lucru, vă rugăm să ne anunțați și vă vom aduce la bord.

S-a raportat că s-au purtat deja discuții asupra Nottinghamshire pentru a deveni următoarea regiune care va desfășura teste în masă. Luni, la o conferință de presă din Downing Street, prim-ministrul Boris Johnson a anunțat că guvernul trimite sute de mii de teste rapide de flux lateral către autoritățile locale din Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord.

Departamentul de sănătate și îngrijire socială a declarat că săptămâna aceasta va fi trimis un lot inițial de 600.000 de teste rapide pentru coronavirus către liderii locali de sănătate publică din Anglia.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:12 - Fotbaliștii care au câștigat Cupa Campionilor cu Steaua în 1986 vor solicita să fie incluși pe lista foștilor sportivi care primesc o indemnizație lunară. Cât valorează aceasta
20:11 - Diana Șoșoacă: Decizia CCR în privința mea e o adevărată lovitură de stat / Mă simt președintele României, ceea ce am și fost de 4 ani, pentru că noi n-am avut președinte
20:00 - Care este diferența de vârstă între Mihai și Elwira Petre? Cei doi formează un cuplu de peste 20 de ani
19:39 - Câte minute trebuie să mergem, de fapt, pe jos zilnic pentru a trăi mai mult. Studiul care demontează orice mit
19:38 - Virgil Guran (PNL): Această gâlceavă și această luptă între noi și PSD este pe bune. Este reală, nu e nicio regie (VIDEO)
19:28 - Germania consideră că desfășurarea trupelor nord-coreene în Ucraina reprezintă o „escaladare clară”. Cum a reacționat Coreea de Nord
19:26 - Ștefan Pălărie (USR): PSD joacă la mai multe capete, PNL e într-un unghi foarte, foarte prost / Există o strategie de a face orice pentru ca în finala prezidențială românilor să le fie luat dreptul la vot pur și simplu (VIDEO)
18:56 - Un jurnalist român a fost arestat în lipsă de un tribunal rus, pentru că ar fi trecut ilegal granița. Ce pedeapsă riscă acesta
18:55 - Unde se află muntele în două culori. Locul din România, care fascinează turiştii, dar și fotografii
18:54 - Matei (PSD): Sunt convins că vor fi partide care vor face alianță la nivel local cu AUR. Dacă ai o înțelegere pe proiecte, spre binele comunității, faci sau nu faci? (VIDEO)