CORONAVIRUS | China și SUA demarează faza de testare pe oameni a vaccinurilor contra COVID-19

CORONAVIRUS | China și SUA demarează faza de testare pe oameni a vaccinurilor contra COVID-19

China și SUA au dezvoltat fiecare câte un vaccin contra COVID-19 și se pregătesc să înceapă faza de testare pe oameni.

Cele două țări luptă cot-la-cot pentru a stopa pandemia care face ravagii în toată lumea.

China a demarat deja fazele inițiale ale testarea pe oameni, chiar în orașul de unde a pornit virusul, Wuhan. Participanții au vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, iar testarea ar putea dura până la sfârșitul anului.

Vaccinul american a fost creat de companiei biotech Moderna Therapeutics din Cambridge, SUA, și a fost trimis spre aprobare Institutului Național de Sănătate (NIH) din SUA. Faza de testare umană va începe în aprilie.

Chinezii lucrează la un vaccin contra virusului folosind “cinci căi tehnice”, a explicat Wang Junzhi de la Academia Chineză de Inginerie, într-o conferință de presă marți.

Între timp americanii testează și antiviralul remdesivir la centrul medical al Universității din Nebraska. Aceasta s-a dovedit eficient în fața a “multiple tipuri de coronavirusuri” în culturi de celule și SARS la șoareci de laborator.

Tratamentul a fost administrat intravenos primului pacient diagnosticat cu COVID-19 din SUA în a șaptea zi de la declanșarea simptomelor, conform unui raport din New England Journal of Medicine, iar starea acestuia s-a îmbunătățit până ziua următoare. 
 

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`