Tesla dă în judecată guvernul suedez, după ce lucrătorii poștei au blocat livrarea plăcuțelor de înmatriculare: „Un atac discriminatoriu…”

Tesla dă în judecată guvernul suedez, după ce lucrătorii poștei au blocat livrarea plăcuțelor de înmatriculare: „Un atac discriminatoriu...”
Sursa foto: Shutterstock

Compania americană Tesla a intentat un proces împotriva Agenției Suedeze de Transport, după ce lucrătorii poștali au decis să oprească livrarea plăcuțelor de înmatriculare pentru vehiculele produse de Tesla.

Această decizie vine în contextul grevelor și presiunilor sindicale exercitate asupra companiei în legătură cu refuzul de a semna un contract colectiv de muncă pentru angajații din divizia de service, transmite CNBC.

Tesla acuză guvernul și serviciul poștal suedez că au atacat compania fără justificare legală

Tesla susține că guvernul suedez are o „obligație constituțională” de a furniza plăcuțe de înmatriculare proprietarilor de vehicule, conform documentelor depuse în proces.

În plângerea înregistrată la tribunalul districtual Norrköping, Tesla acuză guvernul și serviciul poștal suedez că au acționat discriminatoriu și au atacat compania fără justificare legală.

„Această confiscare a plăcuţelor de înmatriculare constituie un atac discriminatoriu fără niciun sprijin în drept îndreptat către Tesla.

Această măsură nu poate fi descrisă în niciun alt mod decât ca un atac unic asupra unei companii care operează în Suedia”, a spus Tesla în plângere, potrivit sursei citate.

Într-o declarație pe platforma X, Elon Musk, CEO-ul Tesla, Elon Musk, a catalogat această situație drept „o nebunie”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`