Teodor Mărieș, președintele Asociației 21 decembrie, a declarat pentru Știrile B1 TV că redeschiderea dosarelor Revoluției este o decizie normală, arătând că astfel “se mai spală din păcatele Parchetului General” care, prin decizia a patru judecători, decisese închiderea acestui caz.
“Eu am depus o plângere în urmă cu o lună la Parchetul General, la Procurorul General. În urma acestei plângeri s-a rechemat dosarul de la Curtea Supremă, iar astăzi avem o soluție normală.", a declarat Mărieș.
"Parțial spălăm păcatele Parchetului General. Este o umilință pe care procurorul general o administrează propriilor adjuncți, și aici mă refer la Codruț Olaru, Ion Vasilache, șeful secției Parchetelor Militare, și celor patru procurori care, complet lipsiți de discernământ, au închis acest dosar, la ordinul lui Vasilache, care este general, Olaru, care este și el general, și ultimul pe listă Coldea, adjunctul SRI, care este și el complice la închiderea acestui dosar”, a mai spus președintele asociației.
Teodor Mărieș, declarații pentru Știrile B1 TV
#DIRECT_ONE_sv3zk3#
De asemenea, acesta a mai adăugat faptul că procurorul general Tiberiu Nițu face parte din cei care au tras în revoluționari. "El era militar în termen la momentul respectiv. După 26 de ani de la revoluție, soldații au ajuns generali, au ajuns procurori generali și sigur că își fac datoria față de cei care i-au promovat în funcții, adică față de Ion Iliescu, față de Virgil Măgureanu, față de Victor Stănculescu, față de mulți criminali care la revoluție au ucis."
Mărieș e de părere că trebuie trași la răspundere toți cei vinovați de întârzierea redeschiderii acestui dosar și cere demiterea lui Vasilache.
"Au fost trei rezoluții prin care s-a închis acest dosar, una dintre ele îi aparține doamnei Kovesi. Decizia CEDO și informațiile aduse de către asociația noastră au dus la redeschiderea acestui dosar.", a continuat revoluționarul Mărieș.