Teodor Baconschi: Ce îl împiedică pe Vladimir Putin să lanseze un atac nuclear în Ucraina

Teodor Baconschi: Ce îl împiedică pe Vladimir Putin să lanseze un atac nuclear în Ucraina
Sursa Foto: Facebook/Teodor Baconschi

Eșecul militar din Ucraina l-ar putea înfuria pe Vladimir Putin atât de tare încât să recurgă la cea mai de temut armă: atacul nuclear, se tem liderii din întreaga lume.

Teodor Baconschi, fostul ministru de Externe, este optimist și transmite că această soluție radicală nu s-ar afla pe agenda autorităților de la Kremlin, ci ar fi vorba doar despre încercări de intimidare. Politicianul afirmă că președintele rus recurge la aceste amenințări doar pentru a convinge Occidentul și a statele NATO continuă să ofere sprijin financiar și militar Ucrainei, ceea ce împiedică victoria armatei rusești.

Atacul nuclear ar însemna faptul că Rusia își închide orice cale de a mai obține vreodată o victorie, spune Baconschi.

Logica lor este cea a descurajării. Nu cred că Putin și cei din jurul lui ar face un asemenea pas. Asta ar duce la o conflagrație mondială din care Rusia nu poate câștiga, la fel cum nimeni nu iese câștigător din așa ceva. Putin e înghesuit, nu are ce livra de 9 mai, e rupt de realitate. Populația este împărțită. Au trecut 50 de zile neconcludente pentru Rusia. Pe posturile TV rusești se aude deja teza că este într-un al Treilea Război Mondial și în conflict direct cu NATO. Sunt declarații doar pentru public. E multă tensiune la Kremlin. Putin a început să epureze FSB, concediază generali, deci e disperat să facă ceva, de aceea tot lansează amenințări mediatice” a declarat Teodor Baconshi în emisiunea „Controversat”, citează realitatea.net.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră