Tentativă de omor la un spital din Capitală / Un agent de pază a fost bătut și lovit cu mașina

Tentativă de omor la un spital din Capitală / Un agent de pază a fost bătut și lovit cu mașina
Sursa foto: Facebook - Spitalul Clinic de Urgenta Sfantul Pantelimon Bucuresti

O tentativă de omor în curtea Spitalului Sfântul Pantelimon din București a avut loc luni, 8 mai, în jurul orei 20:00. Un agent de pază a fost lovit intenționat cu mașina de un bărbat în vârstă de 25 de ani, care a făcut scandal și în spital.

Agentul de pază a fost lovit cu pumnii în față

După ce l-a lovit pe agentul de pază cu pumnii în față, tânărul a mers la mașina pe care o avea parcată în curtea instituției și a dat intenționat cu mașina peste unul dintre paznici.

Văzând că individul vine cu viteză cu mașina spre el, acesta a pus mâinile pe capotă, acțiune care i-a salvat viața.

Bărbatul în vârstă de 25 de ani a fost reținut de procurorii Parchetului de pe lângă București și este cercetat pentru tentativă de omor și tulburare a ordinii și liniștii publice.

„La data de 08.05.2023, în jurul orei 20:17, inculpatul (un bărbat în vârstă de 25 de ani) și tatăl acestuia au intrat cu autoturismul în curtea interioară a Spitalului Clinic de Urgență ”Sfântul Pantelimon” București, au parcat și au intrat în incinta spitalului, unde au provocat un scandal.

Agenții de securitate i-au escortat pe cei doi în afara clădirii, împrejurare în care inculpatul l-a lovit cu pumnii în față pe unul dintre agenți.

Deși persoana agresată nu a formulat plângere prealabilă pentru infracțiunea de lovire sau alte violențe, agresiunile exercitate asupra sa au fost săvârșite în loc public, în fața mai multor persoane cărora le-au fost provocate sentimente de indignare, teamă și insecuritate, fapta constituind infracțiunea de tulburare a ordinii și liniștii publice.

Ulterior, inculpatul s-a urcat la volanul autoturismului și, cât timp agenții de pază încercau să gestioneze situația cu tatăl său, a condus vehiculul în direcția unuia dintre agenții de pază și l-a lovit pe acesta cu partea din față, proiectându-l pe sol, provocându-i policontuzii, plagă contuză mâna dreaptă și contuzie genunchi drept”, arată procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București, potrivit Antena3.

Tânărul a săvârșit tentativa de omor cu intenție indirectă

Potrivit modului în care a acționat tânărul, anchetatorii susțin că acesta a săvârșit infracțiunea de tentativă de omor cu intenție indirectă: „întrucât a acceptat posibilitatea decesului victimei, care nu s-a produs din hazard, dar și datorită manevrelor victimei care a observat intenția inculpatului și a adoptat o poziție defensivă”.

Autorul incidentului a primit o propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, iar cercetările continuă sub conducerea Parchetului de pe lângă Tribunalul București ți a Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciu Omoruri.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`