CORONAVIRUS | Hotel din Tenerife, în carantină după ce un italian a fost testat pozitiv. Circa 1.000 de persoane, izolate

CORONAVIRUS | Hotel din Tenerife, în carantină după ce un italian a fost testat pozitiv. Circa 1.000 de persoane, izolate
foto: Pixabay

Un hotel întreg din Tenerife a fost plasat în carantină, după ce un un cetăţean italian a fost testat pozitiv cu coronavirus. Circa o mie de persoane sunt acum izolate, notează presa locală. Clădirea este supravegheată de poliție și nimeni nu are voie să intre sau să iasă.

Italianul a fost internat într-un spital din insulă. Acesta este primul caz confirmat în sudul Spaniei.

Țara europeană cea mai afectată este Italia, acolo unde se află 1,2 milioane de români. Potrivit ultimului bilanţ, 7 oameni au murit, iar peste 200 sunt infectaţi cu coronavirus. Autoritățile din Italia au luat măsuri dure în ultimele 48 de ore pentru a preveni răspândirea bolii. Astfel, în unele orașe au fost închise restaurante, școli și cafenele, iar meciurile de fotbal s-ar putea juca fără spectatori. Peste 50.000 de oameni sunt afectaţi de măsurile de carantină.Potrivit legislaţiei italiene, părăsirea fără drept a zonei de carantină se pedepseşte cu închisoare până la 3 luni. Carabinierii au primit misiunea de a izola oraşele afectate și au instalat filtre la fiecare intrare și ieșire.

Încă 71 de decese a provocat coronavirusul în China numai într-o singură zi. Bilanțul victimelor a ajuns la 2.698 în întreaga lume. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`