Temperaturile coboară până la -20 de grade. Alina Șerban, ANM: Ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare în toate regiunile (VIDEO)

Temperaturile coboară până la -20 de grade. Alina Șerban, ANM: Ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare în toate regiunile (VIDEO)
Foto simbol: Pixabay

Ciclonul polar a ajuns în România. Temperaturile coboară până la -20 de grade Celsius. Vor fi ninsori, polei și viscol în special în zona Moldovei, a Dobrogei, dar și a Munteniei. Jumătate de țară se află sub Cod galben de vreme extremă, a relatat Gabriela Mihai, luni, la Știrile B1 TV.

Codul galben de vânt polei și ninsori este valabil până marți dimineață și vizează Moldova, Dobrogea și jumătatea de est a Munteniei.

Alina Șerban (ANM), pe B1 TV, despre starea vremii

„Vorbim de o masă de aer rece în extindere și în intensificare, astăzi și mâine, în toate regiunile. Deja o regăsim la momentul acesta în jumătatea de est a teritoriului, pentru că încă de ieri după-amiază precipitațiile au început să se transforme în lapoviță și ninsoare”, a spus meteorologul.

„Această masă de aer rece se resimte atât în transformarea precipitațiilor, cât și în temperaturi, aș spune, care au devenit negative până la această oră, tot în zonele menționate, în Moldova, în jumătatea de est a Munteniei, acolo unde, de altfel, avem în vigoare atenționarea meteorologică de Cod galben ce vizează aceste elemente, ninsori cu depunere de strat de zăpadă în jumătatea de nord a Moldovei, unde au început și vor continua până spre seară. Ne așteptăm, estimăm un strat de peste 15 centimetri”, a adăugat Alina Șerban.

„Această masă de aer rece se va extinde și se va intensifica astfel încât în toate regiunile, în această după-amiază și spre seară, ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare, însă vor fi din ce în ce mai restrânse și mai diminuate cantitativ. Vom vorbi de temperaturi maxime negative în aproape toată țara, de la -10, -9 grade în nordul Moldovei, la -3, -2 grade în partea de sud a țării, ușor pozitive în Banat și în Crișana, undeva între 0 și 2-3 grade. Minima de mâine noapte foarte probabil că se va apropia de pragul gerului și la periferia Capitalei”, a mai spus Alina Șerban.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`