Temperaturi de vară în plină toamnă. Weekend călduros la București și cod galben de vânt în vestul țării

Temperaturi de vară în plină toamnă. Weekend călduros la București și cod galben de vânt în vestul țării
Sursa Foto: Freepik.com

Vremea se va întâlzi brusc și temperaturile vor fi ridicate, chiar cu 10 grade mai mult decât ar trebui să fie în această perioadă a anului. În timp ce în București în weekend va fi vreme de vară, în vestul țării s-a emis un cod galben de vânt ce va atinge chiar și 60 km/h, transmite ANM.

Weekend de vară în București

După zile friguroase, în Capitală, de vineri, ora 10.00, până sâmbătă, ora 9.00, cerul va fi variabil, iar vântul între slab și moderat, iar temperatura maximă va fi de 26-28 de grade și cea minimă de 10-12 grade, informeză Libertatea.

De sâmbătă, ora 9.00, până duminică, ora 10.00, vremea va fi mult mai caldă decât cea normală pentru această perioadă din an. Cerul va fi senin, iar vântul slab spre moderat. Temperatura maximă va fi de 30-32 de grade, iar minima de 13-14 grade. Zile de vară, dar cu dimineți și seri răcoroase.

Cod galben de vânt în vestul României

În vestul țării, vremea se află la polul opus față de Capitală. Vântul va sufla cu 55-60 de km/h, în Banat, Crișana și în sud-vestul Transilvaniei, de vineri, ora 10.00, până duminică, ora 10.00.

În Carpații Occidentali și Meridionali, la altitudini peste 1.700 de metri, vântul va sufla cu 80-90 de km/h.

Județele vizate de codul galben de vânt sunt: Bihor, Arad, Timişoara, Caraş-Severin, Hunedoara, Sălaj (parţial), Cluj (parţial), Alba (parţial), Gorj (parţial) şi Mehedinţi (parţial), scrie Digi24.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`