Temperatură record în Siberia: 38 de grade în orașul Verhoiansk

Temperatură record în Siberia: 38 de grade în orașul Verhoiansk
Sursa Foto: weatherobs.com/ 20 iunie 2020

Un record de creștere a temperaturii s-a înregistrat în oraşul rus Verhoiansk, din Siberia Orientală – unul dintre cele mai reci locuri de pe Pământ, notează BmfTv.

Temperaturaa atins 38 de grade Celsius, în această săptămână, în regiunea Verkhoyanzk din Siberia, una dintre cele mai nordice regiuni ale Rusiei.

În această perioadă a anului, Siberiase confruntă cu o anomalie termică pozitivă extrem de mare. Mercurul a urcat la 38 ° C, sâmbătă, în regiunea Verkhoyanzk, un oraș situat dincolo de Cercul Arctic, la 4600 km nord-est de Moscova. Potrivit oficialului francez Etienne Kapikian, acesta este un ”record absolut la stație”și la nord de Cercul Arctic: ultimul datat la 25 iulie 1988, când a fost înregistrată o temperatură de 37,3 ° C.

Măsurarea a fost confirmată de un angajatal departamentului de hidrometeorologie și monitorizare a mediului din regiunea Yakoutie, a spus Météo France.

”Această regiune a cunoscut deja vârfuri de căldură ca acesta, dar nu atât de devreme în an”, spune Institutul de meteorologie.

Record mondial pentru Cercul Polar

Valorile termice au fost cu 17 grade peste normalul perioadei.

Potrivit secretariatului Convenției-cadru al Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice, temperatura observată la regiunea Verkhoyanzk în data de 20 iunie estecu 17 ° C peste normele sezoniere. „Încălzirea globală se accelerează și se accelerează și mai rapid în anumite regiuni ale lumii”, avertizează organizația.

Într-un mesaj postat pe rețeaua de socializare Twitter, organizația arată că lupta pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră este „o cursă pentru supraviețuirea noastră”.

”Temperaturile au atins + 38 ° C în Cercul Arctic sâmbătă, cu 17 ° C mai cald decât în ​​mod normal pentru 20 iunie. #GlobalHating este accelerat, iar unele părți ale lumii se încălzesc mult mai repede decât altele.”, a scrisConvenția Cadru a Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice.

”Emisiile sunt o cursă pentru supraviețuire.”, a adăugat organizația.

O primăvară foarte timpurie

Din mai, Siberia a cunoscut un episod de căldură fără precedent, cu precipitații, incendii devastatoare și înflorire foarte timpurie.

Pe 23 mai, oraşul siberian Khatanga a înregistrat un record de +25 de grade Celsius, cel anterior fiind de doar +11 grade, transmiteAgerpres.

Pe rețelele sociale au apărut imagini cu spargerea gheții în râurile Siberiei și o scurgere masivă de motorină în apropierea orașului Norilsk, după ce un rezervor de la o centrală electrică s-a prăbușit. Toate aceste incidenteau fost puse pe fondul topirii permafrostului sub suporturile rezervorului.

Permafrostul reprezintă un strat de sol, roci, material organic, care se mențin la o temperatură constantă de 0°C sau mai mică pe o perioadă mai lungă de timp. Gheața constituie o parte esențială a criosferei terestre.

Cea mai caldă iarnă din istorie

Siberia a avut cea mai caldă iarnă din istoria măsurătorilor.

Iarna 2019-2020 a fost„cea mai tare din Siberia de când au început sondajele în urmă cu 130 de ani, cu temperaturi medii de până la 6 ° C peste normele sezoniere”, susține meteorologul Marina Makarova. în șeful Guidrometsentr, agenția rusă de vreme. Apoi, „primăvara a venit mult mai devreme, în aprilie, cu temperaturi ușoare (uneori) care depășesc 30 ° C”, a mai spusea.

Deși planeta se încălzește, acest lucru nu se întâmplă uniform. De exemplu, Siberia de vest se evidențiază ca o regiune care se încălzește mai repede decât media și unde variațiile de temperatură de la lună la alta tind să fie mari. Ceea ce este neobișnuit în acest caz este perioada îndelungată a acestor anomalii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)