Temerile unei familii care vrea să se mute la țară: „Cum ne vom descurcă fără un loc de muncă sau doar cu un loc de muncă”

Temerile unei familii care vrea să se mute la țară: „Cum ne vom descurcă fără un loc de muncă sau doar cu un loc de muncă”

Mii de români au dat în ultimul an viața de la oraș pe liniștea de la țară. Este și cazul unui cuplu din Capitală care și-a propus să facă acest pas important.

Se pare că familia își dorește să scape de agitația din București și să se mute într-un județ apropiat, cu pădure aproape de casă.

Temerile unor orășeni care vor să se mute la țară

„Suntem o familie cu 2 copii și multe animăluțe. Locuim în București deocamdată și ne dorim să ne ducem către o viață fără ceas, la țară. Am pus casă la vânzare de o bună perioada de vreme și acum este posibil să o vindem. Până acum am avut doar discuții fără o decizie. Acum ne-am speriat puțin.

Nu reușim să ne hotărâm către o zona liniștită, care să aibă și pădure/munte (eventual), dar și un oraș măricel în apropiere care să aibă anumite oportunități (locuri de muncă, spital etc.). Personal, îmi doresc o casă veche cu teren generos într o zona de poveste. Amândoi am locuit la țară la bunici când eram mici, eu la mare, el în Dâmbovița. Eu iubesc liniștea, plimbările prin natură și aș putea spune că și el”, a scris o femeie pe grupul de Facebook „Mutat la țară – Viața fără ceas”.

Pentru fiecare persoană, mutarea într-un nou loc de reședință este un eveniment important în viață, care este asociat cu schimbări cardinale.

„Fricile noastre sunt multe. Dacă cumpărăm undeva, după ce ar trebui să ne ghidăm? Ce să căutăm? Cum ne vom descurcă fără un loc de muncă sau doar cu un loc de muncă? Totuși, facturile tot vor trebui plătite, o parte din mâncare tot va trebui cumpărată și evenimentele tot vor există. Mă puteți ajută cu sfaturi? Experiențe proprii? Păreri pro și contra (dacă există)?

Eventual, idei de comune/sate unde am putea caută? Nu ne dorim să fie foarte departe de București (gen Arad), dar nici în Craiova sau Moldova. Eu m-am gândit la Argeș, Brașov, Sibiu sau chiar și Dâmbovița. Constanța nu cred că este potrivită pentru ceea ce căutăm noi și nu consider că se merită să îți iei casă la mare doar pentru sezonul de vară (majoritatea orașelor fiind moarte acolo chiar și vara)”, a mai spus femeia.

Sfaturile internauților nu au întârziat să apară

Se pare că cele mai multe recomandări au venit dinspre oamenii care locuiesc în Dâmbovița, în zona Pucioasa, notează adevarul.ro.

„Zona de deal e mai blanda din multe puncte de vedere. Legume și fructe cultivate în gospodărie, temperaturi mai echilibrate, oraș cu toate cele necesare, peisaj de vis, aer curat… Pentru noi Pucioasa este destinația pregătită pentru retragerea la pensie. Casa noastră (încă de vacanță) este la 800 m de centru. Magazine, spital, școală, farmacii … și totuși uitați-va la priveliște. În vale, jos e pârâul, iar pe dealul de vis a vis e fermă de vaci și oi. Dimineață ne vizitează căprioarele, seară latră câinii la vulpi … Locuri de muncă sunt, copiii își găsesc locul, chiar poți încropi de-o afacere. Dacă nici aici nu-i Raiul”, a scris o persoană.

„Vulcana Băi, Vulcana de Sus, Nicolaești, la 12 km de Pucioasa, 20-25 km de Târgoviște. Oameni faini, apă curentă, gaze, curent electric, semnal de telefonie bun. Trafic puțin spre deloc. Administrație publică locală receptivă și chiar săritoare. Cel mai apropiat spital – Pucioasa, cel mai apropiat Lidl – Pucioasa, altfel, zona este de crescători de animale – deci brânză și laptele sunt ușor de găsit tot anul. Și bune. Școli sunt, și sunt bunicele. Comuna are autobuz școlar care culege copiii și îi distribuie pe la școli dimineață. Iar în zona Vulcana dealurile sunt mai blânde față de zona de pe lângă Moreni (am fost cândva în zona Valea Lungă, Vișinești, Ursei… și mi se părea un relief prea abrupt să-l ai în curte”, a fost o altă recomandare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`