Tehnologii ale viitorului în stomatologie. Beneficiile laserelor WaterLase și Biolase în parodontologie, implantologie și estetică dentară

Tehnologii ale viitorului în stomatologie. Beneficiile laserelor WaterLase și Biolase în parodontologie, implantologie și estetică dentară
  • Tehnologiile viitorului în stomatologie

  • Laserele Biolase – gold standard în stomatologia laser

  • Beneficiile utilizării laserului în stomatologia digitală

  • Tipuri de tratamente dentare realizate cu laser

  • Tehnologiile digitale au revoluționat medicina dentară în ultimii ani și permit medicilor stomatologi să ofere pacienților tratamente 100% sigure, precise și cu un grad ridicat de confort.

    Tratamentele cu laser reprezintă un segment important al medicinei dentare moderne, în ultimii ani existând o explozie de studii privind beneficiile utilizării laserului în stomatologie.

    Astfel, laserul și-a găsit aplicabilitate în toate ramurile stomatologiei: paradontologie, endodonție, terapia cariilor dentare, implantologie, odontoterapia restauratoare, albire dentară.

    Potrivit studiilor, laserul s-a dovedit a fi un instrument eficient atât pentru medici, cât și pentru pacienți, oferind o precizie de neegalat, un confort sporit, dar și o rată de succes de până la 100% în ceea ce privește tratamentul dentar.

    Laserele Biolase – gold standard în stomatologia laser de peste 25 de ani

    Peste 75% din laserele prezente în lume în acest moment sunt construite de compania americană Biolase, considerată lider mondial în stomatologia laser de peste 25 de ani.

    Datorită beneficiilor majore pentru pacienți, laserele Biolase – WaterLase® și Epic Biolase- sunt folosite și în cadrul clinicilor DENT ESTET.

    Comparativ cu instrumentele clasice, WaterLase și Epic Biolase asigură o experiență confortabilă, reducând semnificativ senzația de durere, dar și un timp mult mai scurt de vindecare.

    Beneficiile utilizării laserului WaterLase în stomatologia digitală

    WaterLase este un laser inovator în stomatologia digitală, care combină apa, aerul și energia laser pentru a trata diferite afecțiuni dentare. WaterLase înlocuiește freza clasică, turbina și bisturiul, bazându-se pe energia apei pentru a menține dintele hidratat.

    Acest laser se folosește atât pentru țesuturile dure, cât și pentru cele moi, ceea ce îl face alegerea ideală pentru tratarea a numeroase afecțiuni.

    Beneficiile WaterLase pentru pacient:

    • Tehnologie minim-invazivă și confortabilă

    • Reducerea durerii în timpul intervenției

    • Îndepărtarea delicată a tartrului subgingival și a țesutului gingival în exces

    • Precizie sporită în tratarea anumitor zone din cavitatea bucală

    • Recuperare rapidă după intervenția chirurgicală

    • Reducerea sângerării și inflamării

    • Flexibilitatea în planificarea tratamentului.

    Beneficiile utilizării laserului Epic Biolase în tratamentele dentare

    Epic Biolase este unul dintre cele mai performante și mai apreciate lasere în stomatologia mondială. Utilizat cu ajutorul tehnologiei wireless, acest dispozitiv deține un software cu 22 de setări clinice, pentru o varietate de proceduri chirurgicale și non-chirurgicale.

    Beneficiile utilizării Epic Biolase pentru pacient:

    • Tratament minim-invaziv care crește gradul de confort al pacientului

    • Scurtarea timpului petrecut pe scaun

    • Decontaminarea bacteriilor din câmpul de lucru (în cazul intervențiilor cu implant dentar sau al obturațiilor de canal)

    • Rezultate mult mai rapide ale tratamentelor

    • Eliminarea sângerării în cazul intervențiilor chirurgicale

    • Eliminarea durerii și a inflamației după o intervenție

    • Versatilitate – poate fi utilizat pentru a trata mai multe tipuri de afecțiuni

    • Utilizare în tratamente de estetică dentară.

    Tipuri de tratamente dentare realizate cu laserele Biolase

    Tratamentele cu laser pot fi realizate exclusiv de către medici cu certificare în stomatologia laser, care decid pentru ce tipuri de proceduri poate fi aplicată această tehnologie, dar și frecvența de utilizare în funcție de nevoile pacientului.

    Astfel, WaterLase este aplicat cu succes în: tratarea afecțiunilor parodontale (sterilizarea pungilor parodontale), tratamente endodontice (tratamente de canal și de dezinfectare a canalelor endodontice, pulpectomie) și implantologie.

    Parodontologie

    Waterlase este un instrument eficient în tratarea afecțiunilor parodontale. Pentru că este mai puțin invaziv decât metodele clasice, sângerarea și inflamarea sunt reduse considerabil. În plus, laserul îndepărtează ușor țesutul afectat și reduce bacteriile.

    Endodonție

    În cazul tratamentelor de canal, după utilizarea instrumentarului tradițional, se folosește laserul pentru curățarea și dezinfectarea canalului radicular. Waterlase realizează astfel o curățare profundă a dentinei, îndepărtând bacteriilor și facilitând tratarea țesutului afectat.

    Implantologie

    WaterLase poate fi folosit cu succes și în implantologie. Prin funcția Repair Implant, WaterLase permite accesul la implantul subgingival, în vederea îndepărtării țesuturilor afectate, dar și a biofilmului de pe implant. Datorită utilizării apei, WaterLase nu afectează suprafața șurubului, fiind extrem de eficient în decontaminarea și salvarea implantului dentar.

    Un alt avantaj major oferit de WaterLase este faptul că este recomandat și în tratarea pacienților diabetici, cu afecțiuni cardiovasculare, a copiilor sau gravidelor, riscul complicațiilor pentru aceste categorii de pacienți fiind aproape inexistent.

    La rândul său, Epic Biolase este un produs avangardist, eficient în trei tipuri de tratamente distincte: pentru țesuturi moi, albire dentară și biostimulare/terapia durerii.

    Mai mult decât atât, pentru că laserul oferă un control precis, poate fi folosit și pentru îndepărtarea unor leziuni precum ulcerele aftoase sau leziunile herpetice.

    Toate aceste beneficii reprezintă motivul pentru care DENT ESTET a ales să investească constant în cele mai performante tehnologii, astfel încât pacientul să primească tratamente precise, realizate de medici supraspecializați și dornici să îi ofere acestuia confortul și siguranța de care are nevoie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`