Teatrul Bulandra, precizări despre boala care l-a răpus pe Alexandru Darie: ‘NU se afla pe nicio lista de transplant. NU s-a pus niciodată problema’. Ce spune Agenția Națională de Transplant

Teatrul Bulandra, precizări despre boala care l-a răpus pe Alexandru Darie: 'NU se afla pe nicio lista de transplant. NU s-a pus niciodată problema'. Ce spune Agenția Națională de Transplant

Agenția Națională de Transplant infirmă, de asemenea, că regizolul Alexandru Darie era pe lista de transplant de ficat.

În urma informaţiilor primite de la cele trei centre de transplant hepatic acreditate (Institutul Clinic Fundeni, Spitalul Clinic Sf. Maria Bucureşti şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Sf. Spiridon Iaşi) vă comunicăm că domnul Alexandru Darie nu se afla înscris în Registrul Naţional de Transplant în vederea efectuării unui transplant hepatic”.

De asemenea, Teatrul Bulandra infirmă că regizorul Alexandru (Ducu) Darie, decedat miercuri la vârsta de 60 de ani, se afla pe lista de transplant.

Reprezentanții teatrului au făcut câteva precizări despre boala de care suferea directorul instituției, fiul marelui actor Iurie Darie.

“Diagnosticat în anul 2016, de conf. dr. Tudor Nicolae, cu ciroză hepatică în stadiu incipient, a continuat să lucreze și să trăiască în condiții de absolută normalitate și a reușit să finalizeze supraproducția Coriolanus.

RĂMAS BUN, MIHAI CONSTANTINESCU!PRIMELE IMAGINI CU LOCUL DE VECI! ROMÂNIA E ÎN LACRIMI (GALERIE FOTO)

Îngrijit de medici de la spitalele Elias şi Ponderas, supravegheat de doamna doctor Dana Safta, cea pe care o numea îngerul lui păzitor, s-a aflat sub tratament în ultimii 2 ani iar afecțiunea hepatică s-a menținut în parametrii inițiali, fără modificări evolutive, neprezentând vreo complicație, fără probleme portale, esofagiene și fără episoade hemoragice. Nu s-a pus niciodată problema transplantului hepatic și nu a fost vreodată pe nicio listă de transplant.

ADIO, MIOARA ROMAN! DIN PĂCATE A CEDAT! OANA ROMAN A FĂCUT ANUNȚUL ÎN LACRIMI

În ultima perioadă a fost tratat de doamna doctor Mariana Mihăilă, unul dintre cei mai buni specialiști în boli de ficat de la Spitalul Clinic Fundeni din București. La începutul lunii septembrie a prezentat afecțiuni respiratorii care s-au complicat și au necesitat ventilare mecanică. Ulterior au apărut și alte complicații, pe fondul unei depresii imunitare și a instalării sindromului de coagulare intra vasculară diseminată. S-a aflat sub îngrijirea secției de terapie intensivă condusă de doamna profesor doctor Dana Tomescu, unde s-a considerat norocos că ajuns și unde a afirmat că nu credea să fie atât de bine. Și într-adevăr acolo, doamna profesor, echipa de medici, asistente, infirmiere au făcut totul pentru el, la nivelul oricărui alt centru medical din lume, atât pentru menținerea vieții cât și în ultimele clipe, pentru liniștea și respectul acordat unui suflet care pleacă într-o altă Lume. Le suntem profund recunoscători tuturor pentru că i-au confirmat credința că totul în viață este despre Oameni și Umanitatea lor!”, transmite Teatrul Bulandra.

LACRIMI ÎN SHOWBIZ! FUEGO A PĂȚIT-O GRAV! IRINA LOGHIN A DAT VESTEA CUMPLITĂ! E ȘOC ȘI GROAZĂ (GALERIE FOTO)

Alexandru Darieva fi depus vineri,20 septembrie, ora 20.00, laTeatrul Bulandra, SalaLiviu Ciulei, unde va rămâne până duminică,22 septembrie, la ora 12.00.

În acest interval vor avea loc, zilnic, slujbe religioase.

Slujba de înmormântare va avea loc duminică,22 septembrie, la ora 13.00, la Cimitirul Bellu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`