„Taxa pe lux”, o nimica toată pentru bogaţii României. Câți bani vor plăti, de fapt, cei care au mașini și vile de milioane de euro

„Taxa pe lux”, o nimica toată pentru bogaţii României. Câți bani vor plăti, de fapt, cei care au mașini și vile de milioane de euro

Taxa pe lux” va fi o nimica toată pentru bogaţi. Aceștia vor da sume infime în raport cu valoarea bunului deţinut. Analiştii economici au precizat că sumele strânse la bugetul de stat vor fi şi ele mici.

Cei care trebuie să achite această taxă sunt cei care au autoturisme a căror valoare depăşeşte 75.000 de euro sau case care costă mai mult de jumătate de milion de euro, conform Observator.

Ce taxă vor plăti cei care au mașini scumpe

De exemplu, dacă ai o maşină care valorează 100.000 de euro, va exista un impozit de 0,3%, impozit care se aplică pe diferenţa dintre valoarea maşinii şi plafonul impus de lege, adică 75.000 de euro. În acest caz, costul total al impozitului este de 375 de lei.

Impozitul pentru maşinile scumpe va trebui să fie plătit atât de persoanele fizice, cât şi de firme.

Cât vor plăti cei care au case scumpe

În ceea ce privește imobilele, se va plăti taxa doar pentru cele rezidenţiale, nu şi pentru cele comerciale.

Adică, cine are o casă care valoarează un milion de euro, impozitul va fi de 1.500 de euro.

„Consider că este un simplu scop electoral: să dea bine la votanţi. Cei care preferă varianta robin hood, adică să luăm de la bogaţi, să dăm la săraci. Cu diferenţa că al nostru guvern nu este sărac. Doar ne dă mai mult de lucru şi creşte traficul, ca să ne plimbăm să căutăm forumularele, să plătim. Mult zgomot pentru nimic”, a precizat Valentina Saygo, expert contabil.

Cei care au case scumpe vor trebui să completeze formularul 216, care trebuie depus până pe 30 septembrie, iar pentru maşinile cu valoare mare, trebuie depus formularul până la final de an.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`