Tatăl lui Sebastian, față în față cu Vlad Pascu. „Chiar mi-a venit să plâng”

Tatăl lui Sebastian, față în față cu Vlad Pascu. „Chiar mi-a venit să plâng”
Sursa foto: Captura youtube / @fain&simplu

Procesul accidentului din 2 Mai s-a reluat, iar părinții victimelor au fost la tribunalul din Constanța pentru a face declarații și au stat față în față cu cel care le-a ucis copii. Aceștia speră că nouă judecătoare va schimba încadrarea faptei la omor calificat.

Declarația lui Valentin Olariu

Tatăl lui Sebastian a declarat că voia să vadă dacă Vlad Pascu are vinovăție în privire, dar acesta a stat cu privirea plecată. Între cei doi s-a aflat doar un agent de penitenciar, dar Valentin Olariu spune că s-a simțit în siguranță. Mai mult, a transmis că s-a abținut cu greu să nu plângă, informează observatornews.

„Credeți-mă că am vrut să-i prind privirea, să mă uit ochi în ochi și s-a uitat numai cu capul în jos. Chiar mi-a venit să plâng, am avut o emoție în corp, mi-au trecut tot felul de gânduri în cap. Cum l-am văzut? A fost tot acel Vlad Pascu, dar un pic mai speriat. Nu cred că se poate schimba un asemenea om. Este teatral și tot ce face el, face doar cu ajutorul avocaților și îi ascultă de fiecare dată. Sper ca doamna judecător, cred că am cea mai mare încredere în dânsa, că o să ia decizia cea mai bună. Ce așteptări? Ce așteptări am de la primul termen! Să se facă dreptate și Vlad Pascu să-și primească pedeapsa pe care o merită”, a declarat Valentin Olariu, tatăl lui Sebastian.

Ședința de judecată a început, joi, la ora 9.00, când Vlad Pascu a fost adus la Judecătoria Mangalia. Acesta trebuia să fie ultimul termen în dosar, dar schimbare magistratului a făcut ca dosarul să ajungă la preșdinta Judecătoriei Mangalia.

Ce au cerut părinții victimelor

Părinții victimelor au cerut să se anuleze anularea judecării simplificate, pentru ca Vlad Pascu să nu beneficieze de reducerea pedepsei. Au mai solicitat și schimbarea încadrării în omor calificat. Aceste subiecte nu au fost discutate pentru că avocații părinților trebuie să depună și înscrisuri la dosar.

Vlad Pascu a avut oportunitatea să spună ceva în fața instanței, să își ceară scuze, dar a preferat să spună că își dorește să fie prezent și la următorul termen.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:58 - „360 de grade”, cu Alina Bădic: Sfaturi pentru această perioadă – Să ne facem utili celorlalți și să dăm ascultare vocii noastre interioare (VIDEO)
23:32 - „360 de grade”, cu Alina Bădic: Traversăm o perioadă portal. Trebuie să începem de la zero într-un domeniu în care nu am funcționat la adevăratul nostru potențial (VIDEO)
22:57 - Tudor Giurgiu vrea să realizeze un film despre Nadia Comăneci pentru 2026, la 50 de ani de la Olimpiada din Montreal: „Am vorbit cu ea şi e foarte încântată”
22:25 - Cod portocaliu de ploi şi vânt pentru Bucureşti şi Ilfov. Recomandările autorităților dacă te prinde furtuna pe stradă
21:53 - Cea mai puternică furtună din ultimii 20 de ani. Oamenii din localităţile de pe Dunăre stau cu bagajele făcute: „Vine apa abundentă, se întâmplă toate nenorocirile”
21:16 - Cozi imense la moaștele Sfintei Parascheva, deși pelerinajul începe peste 10 zile: „Mulțumesc la Dumnezeu că îmi este fata bine! M-am întors să îi mulțumesc pentru tot!”
20:38 - Vine „un ciclon format de un curent de aer polar maritim”, arată un document intern al Poliției Române. Angajaților li se cere să scoată calculatoarele din priză
20:11 - Mamă şi fiu, cercetaţi pentru tentativă de omor după ce au bătut crunt un bărbat. Victima strângea PET-uri și a fost lovită pentru că umbla în tomberoane
19:40 - Lasconi (USR): Să nu ne lăsăm păcăliți de „cearta” dintre PSD și PNL. Ciucă și Ciolacu dansează în continuare pe muzica lui Iohannis
19:18 - Constanța: Polițist beat, implicat într-un accident. O tânără și un copil de 2 ani au ajuns la spital