Tatăl bebelușului mort după botez, mărturie cutremurătoare: „Pe copil l-a bușit sângele pe nas… Dacă-l vezi cu gura căscată și că plânge, nu îl scufunzi de tot în apă, nu?”

Tatăl bebelușului mort după botez, mărturie cutremurătoare: „Pe copil l-a bușit sângele pe nas... Dacă-l vezi cu gura căscată și că plânge, nu îl scufunzi de tot în apă, nu?”
Foto: ziaruldeiasi.ro

Tatăl bebelușului de șase săptămâni, care a murit după slujba de botez, a povestit că băiețelul a plâns și preotul s-a încăpățânat să-l scufunde de trei ori în cristelniță. Așa s-a întâmplat ca micuțul să înghită 110 ml de apă. Când un echipaj SMURD a ajuns la biserică, bebelușul era deja în stop cardio-respirator. A ajuns în stare critică la spital, acolo unde a decedat.

În acest caz a fost deschis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă. Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a deschis și ea o anchetă care îl vizează pe Alexandru Mazarache, preotul care a făcut slujba de botez. Slujba era filmată, iar imaginile au ajuns la polițiști.

Ce spune tatăl bebelușului care a murit după botez

„Băiatul plângea, dar preotul l-a scufundat de trei ori în apă, iar el a inhalat apă. Părintele l-a scos, l-a șters, de la doctori am aflat că a inhalat 110 ml apă. Pe copil l-a bușit sângele pe nas, l-am pus cu fața în jos, să scoată apa, nu și-a revenit, bătăile inimii erau, dar avea un puls foarte scăzut… Dacă vezi copilul cu gura căscată și că plânge nu îl scufunzi de tot în apă, nu?”, a spus tatăl băiețelului, potrivit monitorulsv.ro.

Copilul a ajuns la Spitalul Județean Suceava în stop-cardio-respirator resuscitat, fiind internat la Terapie Intensivă. A decedat luni dimineață. Doctorul Dan Teodorovici, purtătorul de cuvânt al spitalului, a confirmat că bebelușul a aspirat lichid în plămâni. Medicii legiști urmează să stabilească exact cauza morții.

Protopopul Doru Budeanu: Singura problemă de care știa preotul e că bebelușul era născut prematur

Protopopul Doru Budeanu, de la Protopopiatul Sucevei, a confirmat că bebelușul a fost scufundat complet în apă, arătând că „botezul se face prin întreita cufundare, după rânduielile Bisericii”. El a precizat că nu s-a stabilit dacă lichidul inhalat era apa din cristelniță ori poate lapte.

„Părintele mi-a spus că copilul a plâns, și înainte de botez, inclusiv după ce l-a scos din cristelniță, avea semne vitale…..Singura problemă de care știa părintele este că era născut prematur”, a mai afirmat Doru Budeanu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
07:18 - Un tânăr a intrat cu un cuțit într-o primărie din Argeș. A devenit violent
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)