Tarifele la polițele RCA ar putea crește și cu 20% de anul viitor

Tarifele la polițele RCA ar putea crește și cu 20% de anul viitor
Sursa foto: Freepik

Mii de români care nu și-au reînnoit polițele RCA emise de Euroins care expiră joi ar trebui să tragă pe dreapta.

Dacă nu vor face asta şi aveţi ghinionul să fiţi implicaţi într-un accident, provocat de un astfel de şofer, veţi recupera foarte greu daunele.

Șoferii se plâng că deja trebuie să scoată din buzunar sume uriașe, care s-ar putea dubla față de anul trecut.

„Cresc asigurările. Am făcut anul trecut cu 1100 și anul ăsta a fost 1600, deci la anul o să fie probabil 2000”, spune un șofer citat de stirileprotv.ro.

De anul viitor conducătorii auto care rămân fără permis sau au mașina avariată vor putea cere suspendarea contractului RCA.

Un alt motiv care a contibuit la creșterea prețurilor actuale pentru asigurările RCA este expirarea asigurărilor Euroins.

În urmă cu 2 săptămâni peste 800 de mii de șoferi încă aveau polițe RCA Euroins valabile. Speriați că se aproprie data de expirare mulți au reușit să le înlocuiească. Cu toate acestea mai bine de 200.000 de șoferi au rămas miercuri fără polițe RCA valabile.

Este un număr foarte mare de cereri în momentul de față, ceea ce duce uneori la întârzieri, la picarea unor sisteme, imposibilitatea de a oferta la un moment dat pentru anumite companii de asigurare, ceea ce este rău pentru cei care vor să cumpere pentru că în principiu nu își vor mai alege cea mai bună ofertă din piață ci cea mai bună ofertă din cele disponibile”, spune Răzvan Pavel, broker asigurări.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`