Tarife piperate la telescaunul din Bușteni. Cât costă un skipass în Bulgaria

Tarife piperate la telescaunul din Bușteni. Cât costă un skipass în Bulgaria
Sursa foto: Facebook / Pastravaria Busteni pastravul din Tara Ta

Iarna acestui an s-a dovedit a fi generoasă cu iubitorii sporturilor de iarnă din România, stratul de omăt depus făcând practicabile aproape toate pârtiile din domeniul schiabil.

Nu același lucru se poate spune și despre administratorii pârtiilor de schi și ai instalațiilor de transport care, după cum era de așteptat, au mărit tarifele.

Din păcate, România a devenit o destinație de schi mai costisitoare în comparație cu alte țări europene, cum ar fi Bulgaria sau chiar Italia.

De exemplu, anul acesta, pentru o săptămână în Poiana Brașov, se plătește aproximativ 800 de euro, includând skipass-ul, închirierea echipamentelor, lecțiile de schi și hrana, fără a lua în considerare cazarea. Dar, cu toate că tarifele sunt ridicate, sunt destui români aleg care aleg stațiunile montane de la noi.

În prezent, stațiunea Bușteni a devenit mai atrăgătoare decât Sinaia, datorită condițiilor mai bune pentru schi.

Călătoria cu telescaunul din Bușteni către pârtia Kalinderu reprezintă o adevărată provocare pentru mulți, având în vedere tarifele piperate pentru sezonul de iarnă 2023-2024.

Cât costă telescaunul din Bușteni în 2024.

Cei care doresc să urce pe pârtia Kalinderu pentru a schia sau doar pentru a admira peisajul trebuie să țină cont că tarifele la telescaun au crescut ușor față de anul precedent.

O călătorie dus-întors pentru o persoană adultă costă 40 de lei și 20 de lei pentru un copil. Cu toate acestea, există și avantaje, precum o pârtie special amenajată pentru săniuțe, cu un cost de închiriere de 25 de lei.

În acest timp, conform banskoski.com, un skipass pentru o zi în Bansko, Bulgaria, costă 96 leva, adică 48 de euro, 240 de lei, adică fix 6 coborâri pe Kalinderu.

Program telescaun Kalinderu

Luni – 10.00 – 16.00
Marți- Joi -9.00 – 16.00
Vineri- 9.00 – 17.00
Sâmbătă 9.00 – 18.00( nocturna)
Duminică 9.00 – 17.00

Prețuri mai mari și la telecabina din Bușteni

Și prețurile la telecabina din Bușteni s-au mărit. Din acest an, o călătorie cu telecabina (tur-retur) între Bușteni și Babele costă 215 lei, față de 170 de lei cât era anul trecut, respectiv 105 lei pentru copiii cu vârsta între 5 și 12 ani, față de 80 de lei în 2023.

De asemenea, pentru o singură urcare și coborâre, pe același traseu, biletul este de 115 lei pentru adult, respectiv 60 de lei pentru un copil.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`