Peste 7.500 de persoane s-au vaccinat împotriva coronavirusului în cadru maratonului de vaccinare, care a avut loc week-end-ul trecut și a fost organizat de Universitatea de Medicină Târgu Mureş în colaborare cu autorităţile locale.
Mai exact, conform anunţului făcut luni de Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş, citat de News.ro, 7.504 persoane au fost vaccinate la Maratonul vaccinării, care a durat 72 de ore neîntrerupt.
„Am stat de vorbă cu cetăţenii şi i-am întrebat de ce au venit la UMFST pentru vaccinare, când puteau merge la un centru mai apropiat. Răspunsul primit m-a umplut de bucurie: «Pentru că aici, la Universitate, ne-am simţit mai în siguranţă». Siguranţa este la fel de mare în fiecare centru de vaccinare, dar încrederea pe care o au oamenii în Universitate, în cei care au fost voluntari sub cupola acestei instituţii de învăţământ superior, mă face să cred că trebuie să rămânem la fel de dispuşi să răspundem nevoilor celor din jur”, a declarat profesorul doctor Leonard Azamfirei, rectorul UMFST Târgu Mureş, într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a instituţiei de învăţământ.
Totodată, el le-a mulţumit celor peste 300 de voluntari, respectiv medici, asistente medicale, studenţi, sau oameni fără pregătire medicală, care au participat la maratonul vaccinării.
Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea anti-COVID-19 a anunțat că, în weekendul deja încheiat, au fost vaccinate peste 330.000 de persoane. „Am demonstrat că doar împreună putem învinge pandemia care ne-a schimbat modul de viață”, a fost mesajul transmis luni de CNCAV, care a le-a mulțumit tuturor celor care fie s-au vaccinat, fie sau programat, fie intenționează să o facă, dar și celor care au contribuit la acest efort comun.
„România se vaccinează! Peste 330.000 de persoane s-au vaccinat în 3 zile! A fost un weekend minunat în care am demonstrat că doar împreună putem învinge pandemia care ne-a schimbat modul de viață. Un efort comun de o mare amploare care a pornit de la Timișoara, primul Maraton al Vaccinării împotriva COVID-19, și care s-a multiplicat în aproape toată țara”, a scris CNCAV, luni, pe Facebook.
Au fost organizate centre de vaccinare în zone din toată țara, iar unele locații au fost chiar inedite.
„Castelul Bran, care a oferit vaccinări de neuitat, apoi Castelul Corvinilor, pentru iubitorii de istorie, Stadionul emblemă al Olteniei, Stadionul “găzarilor” din Ploiești, Cetatea Unirii din Alba Iulia, Alexandria, în care s-a vaccinat pe acompaniamentul tarafului, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Brașov, Baia Mare, Iași, Vaslui, Drobeta-Turnu Mehedinți, Faleza și marile magazine din Constanța, Arad, București, Galați, Slatina, Sibiu, Suceava, Râmnicu Vâlcea, unde s-a vaccinat primul bulibașă, Petroșani, Satu Mare, Bacău, Blaj, Sebeș, Teiuș, Cugir, Ciugud to be true, Buzău, Oradea și până la Dorohoi. A fost minunat!”, a adăugat CNCAV.