Târgovişte: Proxeneţi şi prostituate din gruparea Ghenosu, reţinuţi de procurorii DIICOT

Târgovişte: Proxeneţi şi prostituate din gruparea Ghenosu, reţinuţi de procurorii DIICOT
Foto: B1 TV

Florin Ghinea, zis Ghenosu, a fost adus din închisoare, la Parchetul din Ploieşti, pentru a se confrunta cu ceilalţi membri ai grupării, reţinuţi în urma descinderilor, care au avut loc în Târgovişte.

În total, 23 de persoane au fost duse la audieri de procurorii DIICOT. Percheziţiile domiciliare au vizat destructurarea unui grup infracţional specializat în şantaj şi proxenetism. Grupul era condus din spatele gratiilor de interlopul Ghenosu.

Interlopul a devenit nervos la auzul veştii că familia i-a fost audiată. 11 locuinţe au fost verificate, în total, de poliţişti, sub coordonarea procurorilor.

Mai mulţi proxeneţi şi prostituate au ajuns în faţa poliţiştilor de la crimă organizată, pentru audieri.

Membrii grupării sunt acuzaţi că au recrutat zece femei cu vârste cuprinse între 19 şi 30 de ani, cărora le promiteau protecţia, în vederea practicării prostituţiei de lux, în Irlanda.

„Această grupare este cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire şi aderare la un grup infracţional organizat, şantaj, proxenetism şi spălare de bani. Fetele nu erau obligate. Tocmai de aceea sunt prostituate, şi nu victime”, a spus Ionuţ Butnaru, şeful DIICOT Prahova.

Autorităţile susţin că gruparea promova prostituţia pe internet, iar sumele obţinute ar fi ajuns la 550.000 de euro. Infractorii ar fi folosit şi violenţa extremă asupra femeilor, pentru a le determina să plătească sume de bani, în schimbul protecţiei. În plus, le cereau dobânzi imense la împrumuturi.

Grupul era coordonat de Ghinea Florin Nicolae, zis Ghenosu, lider al lumii interlope dâmboviţene, chiar din penitenciar. Autorităţile susţin că acesta avea legături şi cu alte grupări, precum clanul Cămătaru sau clanul Cordunenilor.

Proxeneţi din grupul Ghenosu, reţinuţi

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră