Tarabe sociale pentru bătrânelele care vând legume și flori pe trotuar. Ce oraș mare din România a luat această inițiativă

Publicat: 29 06. 2023, 16:21
Foto: Freepik

Fiecare dintre noi a avut ocazia să achiziționeze produse de la vânzătoarele în vârstă care își vând marfa pe trotuare. Fie că erau obiecte tentante pentru ochiul nostru sau pur și simplu doream să le oferim sprijin în vânzarea produselor lor, ele se bucurau pentru fiecare sumă încasată. Acum, vor avea posibilitatea de a-și comercializa marfa într-un cadru organizat, în piețe speciale, care au fost înființate cu scopul de a le sprijini.

Timișoara oferă tarabe gratuite bătrânelor

Consiliul Local din Timișoara a luat o măsură pentru a asigura un minim de confort pentru bătrânele din oraș. Acestea vor beneficia de spații gratuite pentru a-și desfășura activitatea. Trei tarabe din piață vor fi puse la dispoziția persoanelor fără venituri, care doresc să-și vândă produsele în cantități mici, pentru a-și asigura supraviețuirea. Această inițiativă are scopul de a sprijini comunitatea și de a oferi oportunități de subzistență pentru cei în nevoie.

Hotărârea de consiliu local inițiată de consilierul local Lucian Căldăraru a fost votată în unanimitate.

La Timișoara sunt și producători mici, și samsari puternici. Un amendament este ca în fiecare piață din oraș să înființăm niște mese sociale pe care să poată să vândă băbuțele care stau pe caldarâm și vând o floricică, un pătrunjel sau un morcov. Să le dăm o jumătate de masă pe gratis, să poată să își vândă produsele. Este o rușine pentru Timișoara să vezi oameni sărmani care își vând câteva produse pe caldarâmul din Timișoara”, a explicat Căldăraru, citat de Adevărul.

Tarabe sociale în Timișoara

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a subliniat că tarabele sociale nu vor fi disponibile pentru oricine și a explicat că există anumite condiții minime ce trebuie respectate înainte de a le pune la dispoziție.

„Aș propune să rămânem la suprafață cultivată 500 de metri pătrați, fără venituri suplimentare. Dacă vinzi Mercedesuri nu primești o masă socială. Aș limita și suprafața de vânzare. Aș zice jumătate de masă și să vii din zona urbană funcțională, adică Timișoara plus două trei comune. Să fie limitat și numărul meselor, adică maximum trei mese într-o piață”, a precizat primarul. Toate propunerile au fost acceptate, iar măsura a intrat, deja, în vigoare, în orașul de pe Bega.