Tanczos Barna trage semnalul de alarmă: „Avem un singur procuror în România specializat pe infracțiuni de mediu” (VIDEO)

Tanczos Barna trage semnalul de alarmă: „Avem un singur procuror în România specializat pe infracțiuni de mediu (VIDEO)
Tánczos Barna, ministrul Mediului / Foto: captură video

Tanczos Barna avertizează cu privire la nivelul ridicat al infracționalității în problemele de mediu. Mai mult, ministrul UDMR crede că justiția din România nici măcar nu este pregătită să facă față amenințărilor. Un singur procuror există în țară, specializat în infracțiuni de mediu, potrivit oficialului Guvernului.

„Sesizările noastre trebuie să ajungă la polițiști și procurori specializati în criminalitate de mediu. Cer de un an de zile de la Ministerul Justiției să găsim o soluție. Ministerul Mediului nu se va descurca niciodată doar cu Garda de Mediu. Este vorba despre o caracatiță economică.

Avem un singur procuror în țară care are o aplecare deosebită spre infracțiuni de mediu”, a declarat Tanczos Barna, pentru B1 TV.

România, obligată să se adapteze noilor măsuri europene cu privire la protecția mediului

În România, primăriile care nu vor colecta selectiv, vor fi amendate, a anunțat Tanczos Barna. De asemenea, arderea ilegală a deșeurilor este pedepsită cu închisoare de la 1 la 3 ani, în cazul persoanelor fizice.

Până în 2035, 90% dintre deșeurile menajere vor trebui reciclate, potrivit directivelor europene.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:11 - Accident cu patru mașini pe cel mai aglomerat bulevard din București: Circulația rutieră se desfășoară pe o singură bandă
22:03 - O firmă din China scoate la vânzare bilete pentru o expediție în spațiu. Care este prețul pe care trebuie să îl plătească o persoană
22:02 - România face teste pentru producția proprie de stridii în Marea Neagră. Experimentul este desfășurat cu un specialist din Italia
22:02 - Ludovic Orban: Cine votează cu Simion la prezidențiale, de fapt, votează cu Ciolacu (VIDEO)
21:59 - Ludovic Orban, despre AUR: „Ăla nu este partid, ăla este, practic, o încropeală politică în care nu contează decât un singur om, care este antidemocrație, iar acel om n-are niciun istoric, n-a făcut nimic la viața lui” (VIDEO)
21:48 - Ludovic Orban, după ce liderul PNL i-a cerut lui Lasconi să se retragă: “Ciucă trebuie să țină ciocu’ mic. Și eu îi spun nea Ciucă, retrage-te pentru că te chinui degeaba. Distrugi și mai tare imaginea liberalismului” (VIDEO)
21:36 - Elon Musk pregătește mașini electrice mai ieftine pentru anul viitor
21:34 - Orban: Nu vi se pare ciudat că în afară de Ciolacu sunt atâția iepuri printre candidați? Geoană, fost PSD-ist, Cristi Diaconescu, fost PSD-ist, Ana Birchall, fostă PSD-istă, Ciucă, cel mai mare iepure, și iepurele adevărat – Simion (VIDEO)
21:31 - Expunerea la lumină, pe timp de noapte, poate avea efecte grave asupra organismului. Ce boli putem dezvolta din cauza poluării luminoase
21:16 - Care e suma uriașă pe care ar fi plătit-o Laura Crișan pentru asasinarea tatălui său