Tânărul din Iași care s-a dus călare la maternitate și-a luat soția și bebelușul acasă

Tânărul din Iași care s-a dus călare la maternitate și-a luat soția și bebelușul acasă
sursa foto:bzi.ro

Sergiu Ciobotariu, tânărul devenit cunoscut pe rețelele de socializare după ce a fost oprit de un echipaj de poliție în timp ce se deplasa călare, către maternitatea unde prietena sa a născut, și-a luat soția și bebelușul acasă.

Tânărul a fost surprins zilele trecutevenindcălare să-și vadă bebelușul la Maternitatea „Cuza Vodă“ din Iași, după ce nu a reușit să ia un mijloc de transport în comun.

Fapta lui Sergiu, „Tăticul călăreț” de la Iași, a ajuns și la urechile lui Cătălin Moroșanu și fratele său, Claudiu, care l-au vizitat și i-au adus mai multe produse alimentare, scrie bzi.ro.

„Opriți-vă din tot ce aveți de făcut și acordați-mi câteva secunde pentru a citi aceste rânduri. Deși nu are o casă a lui și locuiește într-o încăpere improvizată de 6 metri pătrați, Sergiu ne-a oferit o lecție de iubire și umanitate pe care niciun virus nu o poate învinge.

Asta îmi dă încredere că nu suntem pierduți complet moral și că totul va fi bine, indiferent de greutățile care ne așteaptă. Va fi bine pentru el, pentru noi toți.

Sergiu nu are mașină sau bani de taxi, așa că a urcat pe cal pentru a ajunge la maternitatea din Iași unde soția lui a născut un băiețel. O poveste care trebuie să ne fie exemplu în aceste zile. Nu banii sunt totul în viață, iar situația dramatică prin care trece întreaga omenire ne arată asta.

Cei care ne conduc trebuie să ia exemplu. Oameni buni, arătați că vă pasă de voi, de semenii voștri. Opriți-vă din a fi răi și hapsâni acum, când întreaga umanitate stă în mâinile voastre.

Ca să nu vă mai țin mult. Sergiu jr a venit acasă alături de mama și e bine sănătos. De luni, vom începe demersurile pentru a putea găsi soluția ca familia formată din 2 adulți și 3 copii mici să aibă parte de o casă adevărată”, a scris Cătălin Moroșanu, sâmbătă, pe Facebook.

Povestea sa a devenit virală pe rețelele de socializare. În plină carantină, a înfruntat restricțiile aduse de COVID-19 și a plecat pe cal, în Iași, pentru a-și vizita soția la spital, care tocmai îi adusese pe lume un al treilea copil.

Povestea lui a impresionat pe toată lumea, chiar și pe polițiști, care au considerat probabil că amendarea bărbatului ar fi în litera legii, dar nu și în spiritul ei, motiv pentru care l-au lăsat să plece doar cu un avertisment.

„M-a oprit poliția pe stradă. Nu mi-a dat niciunul nicio amendă, că i-am spus că sunt necăjit, nu am nicio posibilitate, nu am bani de taxi”, spunea Sergiu Ion Ciobotariu, după incident.

Bărbatul, atât de atașat de familia sa, are o situație financiară precară, lucru pe care chiar el l-a recunoscut în discuția cu autoritățile. Astfel, reporterii BZI vor merge, sâmbătă, să-i ducă primele donații și promit să deschidă un cont pe numele său, pentru ca toți cei care doresc să-l ajute să o poată face.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`