Bărbat scos cu forța din metrou și încătușat pentru că nu purta corect masca de protecție. Jandarmeria: ‘Imobilizarea, cauzată de refuzul de legitimare. Tânărul a fost amendat cu 1.500 de lei’ (VIDEO)

Bărbat scos cu forța din metrou și încătușat pentru că nu purta corect masca de protecție. Jandarmeria: 'Imobilizarea, cauzată de refuzul de legitimare. Tânărul a fost amendat  cu 1.500 de lei' (VIDEO)
Foto: Captura Youtube

Un tânăr care nu purta masca de protecție corect, adică nu îi acoperea nasul și gura, a fost dat jos cu forța de către jandarmi din metrou. Incidentul s-a petrecut la stația de metrou Unirii și a fost suprins de un martor, imaginile fiind postate pe Youtube. Totodată, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Sorin Despina, a declarat pentru B1 TV că bărbatul a fost recalcitrant și a fost amendat cu 1.500 de lei.Amintim că premierul Ludovic Orban a cerutintensificarea controalelor în mai multe zone unde regulile de protecție nu sunt respectat, inclusiv la metrou, udne riscul de transmitere a bolii este foarte mare.

Tânăr scos cu forța din metrou pentru că nu purta corect masca de protecție

Un bărbat care se deplasa cu metroul, luni, în Capitală, și care nu purta corect masca de protecție, a fost scos cu forța de către jandarmi din metrou, fiind încătușat.

Scandalul s-a amplificat. Tânărul nu voia să coboare, a început să se zbată și să țipe, în timp ce jandarmii trăgeau de el pentru a-l scoate din metrou. În cele din urmă, acesta a fost imobilizat de patru jandarmi și scos pe peron, unde a fost încătușat. La întreaga scenă au asistat și doi polițiști.

Tânăr scos cu forța din tren și încătușat pentru că nu purta corect masca de protecție

Potrivit Jandarmeriei, la recomandarea oamenilor legii de a purta curect masca, bãrbatul ar fi devenit recalcitrant și a fugit pe scãrile care duc spre metrou, iar apoi a urcat în trenul care mergea spre stația Tineretului.

Jandarmii l-au urmãrit pe tânãr, iar în momentul imobilizãrii, acesta a opus rezistențã și ar fi devenit agresiv cu forțele de ordine.

Într-un final, jandarmii au reuțit sã îl scoatã pe bãrbat din garnitura de tren și sã-l încãtușeze.

“A intrat la metrou fără să poarte masca corect. Patrula de jandarmerie l-a văzut și i-a zis să o poarte corect pentru că este într-o zonă unde trebuie acoperit și nasul, și gura. Acesta a refuzat și a devenit recalcitrant. A luat-o la fugă pe scări și s-a dus în metrou, crezând că scapă. Jandarmii s-au dus după el, au urcat în metrou și i-au spus că masca este obligatorie. El a continuat să nu o poarte corespunzător și a început să facă scandal. Jandarmii i-au cerut să se legitimeze pentru aplicarea sancțiunii prevăzută de Lege. Acesta a refuzat să se legitimeze și să meargă la secția de poliție de la metrou de la Unirii. În acel moment jandarmii l-au mobilizat și l-au dus la secția de poliție pentru sancționare. Imobilizarea a fost cauzată de refuzul de legitimare și de a-i însoți la secția de poliție. Au fost aplicate trei amenzi contravenționale: una pentru nepurtarea corespunzătoare a măștii, una pentru refuz de legitimare și încă una pentru provocare de scandal și opunerea cu rezistență la forțele de ordine, însumând 1.500 lei”, a precizat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Sorin Despina, pentru B1 TV.

Ludovic Orban: La metrou, riscul de transmitere a coronavirusului e foarte mare

Prim-ministrul Orban cerut astfel controale în supermarketuri, în piețe, la metrou și în transportul feroviar, la terase, cluburi, restaurante și benzinării, precum și la locurile de joacă pentru copii.

”Transportul public – aici în Bucureşti este foarte important, aici cereţi şi susţinerea Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti să asigurăm respectarea regulilor în metrou. În metrou sunt sute de mii de beneficiari ai serviciului de transport cu metroul zilnic, riscul de transmitere în cazul în care nu sunt respectate regulile este foarte mare din cauza asta avem nevoie de o prezenţă constantă, ritmică în metrou pentru a asigura respectarea regulilor. De asemenea, transportul pe cale ferată, transportul feroviar, în special transportul spre destinaţiile de vacanţă, spre mare, spre munte sau spre destinaţii care asigură trenuri pline, trebuie asigurat în mod obligatoriu respectarea regulilor”, a mai spus Orban, cerând controale și în privința transportului intrajudețean cu autocare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`