Tablourile furate din Olanda au stat mai multe zile la Tulcea: Mama unuia dintre suspecți a fost reținută

Tablourile furate din Olanda au stat mai multe zile la Tulcea: Mama unuia dintre suspecți a fost reținută

Mătuşa suspectului Radu Dogaru a recunoscut în faţa procurorilor că tablourile furate din muzeul din Olanda au stat pentru mai multe zile la ea acasă, în localitatea tulceană, Carcaliu. Femeia susţine că nu a ştiut adevărul despre furt, însă în momentul în care a realizat, i-a dat pânzele mamei unuia dintre suspecţi.  Între timp, Olga Dogaru, mama suspectului a fost reţinută deja pentru 24 de ore. 

La sediul DIICOT au dat declaraţii mama, mătuşa, unchiul dar şi suspectul Radu Dogaru.

Marfa Marcu, mătuşa suspectului Radu Dogaru susţine însă că tablourile furate din muzeul din Olanda au stat pentru mai multe zile la ea acasă, în localitatea tulceană, Carcaliu. Picturile nu mai erau însă acolo în ianuarie, atunci atunci cînd anchetatorii au venit cu mandat de percheziţie. Cîteva tablouri deja fuseseră mutate în casa mătuşii unuia dintre suspecţi, Radu Dogaru. Femeia le-a trimis însă înapoi, odată ce a devenit clar că poliţiştii le caută. La interogatoriu, mama lui Radu Dogaru le-ar fi spus anchetatorilor că a ars două dintre lucrări, speriată de amploarea anchetei.

Şi mătuşa lui Radu Dogaru a fost pusă sub învinuire. Aceasta este acuzată de nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

Dosarul tablourilor furate: Mama suspectului principal a fost reţinută

Embed:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`