Sute de oi au fost găsite moarte, într-o groapă de gunoi din Babadag. Care este motivul pentru care în doar două zi au murit peste 1000 de oi

Sute de oi au fost găsite moarte, într-o groapă de gunoi din Babadag. Care este motivul pentru care în doar două zi au murit peste 1000 de oi
Sursă foto: Captură YouTube

Un focar de infecție a fost descoperit în județul Tulcea, unde sute de oi au fost găsite moarte la o groapă de gunoi din Babadag. Animalele ar fi fost de la o fermă, însă câteva zeci proveneau din gospodării private.

Întreaga zonă a fost izolată

O echipă de procurori, însoțită de inspectorii de la DSP, DSV, dar şi de la Garda de Mediu, au ajuns la fața locului, unde au izolat întreaga zonă și au prelevat probe. Cei care au anunțat autoritățile au fost chiar localnicii, care erau deranjați de mirosul insuportabil. Polițiștii au ajuns la fața locului, unde au descoperit cadavrele oilor, dar și multe alte resturi incendiate.

Potrivit reprezentanților Direcţiei Sanitar Veterinare, focarul ar fi pornit de la o fabrică din Baia. Inspectorii au sigilat zona şi au verificat fiecare centimetru pentru a dezgropa toate ovinele moarte, apoi au recoltat şi probe, potrivit observatornews.ro.

Peste 1000 de bovine au murit în două zile

Primele rezultate au arătat că animalele moarte ar fi suferit de pasteureloza bovină, o boală extrem de contagioasă. Conform medicilor veterinari, boala se dezvoltă în organismul animalelor în special la temperaturi ridicate.

Autorităţile au descoperit că ovinele purtau crotali, dispozitive care ajută la identificarea lor. Mai mult, polițiștii au deschis o anchetă, care este în plină desfăşurare și un dosar penal pentru abandonarea ilegală a deşeurilor.

„Să vedem ale cui sunt oile, de ce le-au aruncat acolo şi bineînţeles, pentru nerespectarea legislaţiei în vigoare vor fi sancţionati conform legii”, a spus Mitică Tuchilă, şeful DSVSA Tulcea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`