Sute de minori, internați pentru droguri. Iohannis a făcut un CSAT pe acest subiect și atât. Ștefan Pălărie (USR): Angajații de la Agenția Națională Antidrog ne-au spus că sunt depășiți de amploarea fenomenului (VIDEO)

Sute de minori, internați pentru droguri. Iohannis a făcut un CSAT pe acest subiect și atât. Ștefan Pălărie (USR): Angajații de la Agenția Națională Antidrog ne-au spus că sunt depășiți de amploarea fenomenului (VIDEO)
Senatorul USR Ştefan Pălărie. Sursa foto: Ştefan Pălărie / Facebook

Sunte de minori sunt internați pentru consum droguri, în România. În doi ani, a crescut de 8 ori numărul internărilor continue.De asemenea, tot în doi ani am ajuns la peste 310 internări în rândul copiilor. Doar în anul 2023, 59 minori au fost internați pe zi, pentru consum de substanțe interzise. Cel mai mic minor internat în decembrie are 14 ani. Klaus Iohannis a făcut CSAT pe subiectul drogurilor și cam atât până acum.

Senatorul USR, Ștefan Pălărie, a comentat acest subiect, în emisiunea Politica Zilei, moderată de Ioana Constantin, pe B1 TV, unde a spus că la ultima dezbatere pe care a avut cu angajați de la Agenția Națională Antidrog aceștia au transmis că sunt “depășiți de amploarea fenomenului”. De asemenea, a comentat faptul că președintele României nu a luat nicio măsură vizavi de această problemă.

„La această ultimă ședință, au spus negru pe alb, în documentul raport că fenomenul drogurilor reprezintă un risc la securitatea națională, la siguranța națională, lucru pe care, de altfel, îl vedem, aproape lunar, întâmplându-se în astfel de tragedii, cel puțin rutiere, de parcă aproape putem să vedem că acești kamikaze drogați, la volanul unor mașini, te spulberă oriunde ești pe un drum în România.

Asta e o chestiune, evident, extrem de gravă, dar în afară de a mai face o strategie care va zăcea într-un sertar și de a mai face un comitet interministerial, pare că noi nu progresăm. Vreau doar să vă spun că cel puțin noi, la USR, acum, când a fost în dezbatere, în Parlament, legea bugetului de stat pentru 2024, singurele locuri unde noi am propus măriri de personal au fost dublarea procurorilor DIICOT, dublarea personalului de la ANA, Agenția Națională Antidrog, pentru că oamenii ăștia, la ultima dezbatere pe care am făcut-o în noiembrie, decembrie, la Cluj, ne-au spus, evident, sunt depășiți de amploarea fenomenului”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`