Sute de călători au rămas blocați în trenul București – Brașov. Anunțul CFR Călători

Sute de călători au rămas blocați în trenul București - Brașov. Anunțul CFR Călători
Sursa foto simbol: Inquam Photos / George Călin

Sute de călători au rămas blocați, sâmbătă, în trenul București – Brașov, după ce un fir de contact s-a rupt din cauza condițiilor meteo. La Predeal ninge și vântul suflă în rafale cu viteze de peste 110 km/h.

Călători blocați într-un tren care circula de la București la Brașov

Călătorii au rămas blocați după ce un fir de contact s-a rupt între Predeal și Timișul de Sus, stații apropiate de Brașov, informează Digi24. CFR a anunțat că a trimis o locomotivă diesel, astfel încât aceasta să preia garnitura de tren până în Gara Brașov.

Tot sâmbătă, CFR Călători a emis un comunicat în care a recomandat turiştilor să achiziţioneze bilete la toate trenurile înscrise în circulaţie, nu doar la cele de la orele de vârf: „În contextul acestor zile libere prilejuite de sărbătorile de iarnă, pentru evitarea aglomeraţiei şi epuizarea locurilor la anumite trenuri spre/dinspre Valea Prahovei, precum şi spre/dinspre alte destinaţii turistice, CFR Călători recomandă turiştilor să aleagă pentru destinaţia lor atât trenurile Interregio, cât şi trenurile Regio înscrise în circulaţie şi care dispun de locuri libere, nu doar trenurile Interregio de la orele de vârf”.

CFR Călători mai îndeamnă oamenii să-și cumpere biletele din timp: „Deşi achiziţiile online de bilete pot fi făcute până la ora de plecare a trenului din staţie, în funcţie de numărul de locuri disponibile, este bine ca biletele să fie cumpărate din timp, astfel încât CFR Călători să îşi dimensioneze cât mai bine capacitatea de transport, având în vedere că în această perioadă are deja în circulaţie tot parcul activ de material rulant”.

Amintim că, vineri, trenul Roşiori Nord – Bucureşti Basarab a deraiat de o osie la ieşire din staţia Zăvestreni, alte trenuri fiind și ele afectate de acest incident.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`